Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trudna žena ne znači debela žena - mamina priča o ishrani tokom trudnoće

'Prvo na šta me većina žena koje su rodile decu opomenula jeste da moja vitka figura više neće biti ista...', započela je jedna mama svoju priču.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Došao je taj momenat kada sam ostala trudna. Prvo na šta me većina žena koje su rodile decu opomenula jeste da moja vitka figura više neće biti ista i da ću u devetom mesecu imati stomak toliki da neću moći da prođem kroz vrata.

A onda je nastupio taj famozni period mučnina prvih šesnaest nedelja nisam se odvajala od ve-ce šolje, non stop sam povraćala i pitala se da li će taj stomak uopšte i porasti, a onda su te mučnine prestale i ulaskom u četvrti mesec počeo se nazirati moj trudnički stomak.

Većina žena mi se obraćala sa debela, jako sam mrzela to, mislim da to nije lepo reći ženi koja treba da se porodi kroz par meseci. Ipak, ja sam bila odlučna da ću se dve nedelje po porođaju uvući u svaki svoj komad garderobe i, verovali ili ne, to se dogodilo. Bila sam veoma stroga prema sebi, nisam držala dijete, u trudnoći to nije dozvoljeno, ali sam jela manje, češće i zdravo. Ovakav strogi režim ishrane doveo me do toga da sam po porođaju potpuno vratila svoju staru figuru.

Povezane vesti

Svaki dan je počinjao malo obilnijim doručkom, voćnom užinom nakon dva sata, zdravim ručkom i večerom do osam časova uveče. Tokom trudnoće, svaki dan sam pila dve litre tečnosti na dan, slatkiše nisam okusila. Ponekad bih uzela kašičicu meda ili spremila neki voćni obrok u koji bih dodala malo meda, i zaista sam izdržala celu trudnoću. Moj stomak nije bio ni nalik lopti i svako ko bi me pogledao sa leđa mislio bi da uopšte nisam trudna. Porodila sam se lako uz epidural bez bolova i rodila zdravo muško dete koje odlično napreduje.

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected].

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica