Ja sam Jelena, iz Valjeva sam i imam 30 godina. Na drugu bebu smo čekali devet dugih godina i kada smo digli ruke, pojavile se dve veličanstvene crtice. Starija ćerkica je plakala od sreće, kao i ja.

Usledilo je prvo tromesečje puno mučnine, odbijanja hrane. Bukvalno sam živela na pašteti, molili su me da jedem. Hranu nisam mogla da smislim, a onda su se odjednom sve "pogonske sprave upalile" i ja sam "krkala" za dvoje.

E sad, kilogrami su išli, nisam mogla da se sagnem. Prsti su bili kao "krofne". Jedan doktor mi je rekao:"Vaša beba ima oko četiri kilograma", drugi je mislio da nema više od tri.

Puca vodenjak, idem u bolnicu, nisam otvorena, bolovi, ludujem!!! Molim dežurnu doktorku da me porodi, ali ona misli da neću do sutra, nisam otvorena... Tražim epidural, carski, ma ništa!

Porodilište, indukcija... Posle 36 sati od pucanja vodenjaka, rodi se moja srećica od 4 kilograma i 90 grama (a naravno nije imala više od tri :) ), sa sve zavezanim pupčanikom na pravi čvor (jer je napravila salto u stomaku).

I onda shvatim da je tako moralo biti i da je moja sreća sada kompletna!

Mama Jelena

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: iskustva@yumama.com.