Trudnoća mi je prošla u, malo je reći, teškom stanju. Pored prognoza da beba možda ima Daunov sindrom, sve ostalo je bilo ok. Pored upornih ubeđivanja da se radi prenatalni test, porođaj sam iščekivala bez ikakvih saznanja. Malo je reći koliko su svi povezani da svi moraju raditi prenatalni test. Stres zbog tog straha da je dete možda bolesno da ne spominjemo. Niko ne misli da zbog takvih stresova može svašta da se desi...

Bila sam na terapiji utrogestana. I dalje mi nije jasno zašto, kada je sve bilo ok.

A porođaj... Nedelju dana posle termina primljena sam na patologiju, gde su pokušali indukovani porođaj. Indukciju sam primala od 7 ujutru do ponoći i nisam uspela da se otvorim.

Hitan carski je obavljen posle 17 sati indukcije. Strahota. Malo je reći da sam na porođaju čula lekara kako govori samo sam ja još falila. Eee, posle 5 sati rada. Žao mi je što sam prekinula san dotičnom.

U predporodjajnoj sali sam provela 11 sati i svašta videla. Sramota je mala reč. Najlepši osećaj je toliko oskrnavljen. I toliko muke zbog izostanka koverte. Jer zna se da, počev od portira, svuda moraš imati veze. Moj mališan je rođen završeno zdrav sa 4,380. Toliko o lažnim rezultatima testova i svega da bi se predstavili roditelji, a oni zaradili. Jedna velika sramota!

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: iskustva@yumama.com.