Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moj porođaj na Uskrs: 'Kad god bi nastupila kontrakcija, ja bih pevušila'

'Čitala sa da kad pomisliš da više ne možeš da izdržiš bol, tada je uglavnom kraj porođaja i da beba izlazi.' Mama Milica

  Izvor: Foto: Shutterstock

Rano ujutru 8. aprila 2018. godine, na Uskrs, probudili su me bolovi. Ustala sam iz kreveta i neka tečnost mi se slila niz noge. Muž me pitao da li je to vodenjak. Odgovorila sam da ne znam, da možda i nije. Nije bilo onako, kao na filmovima. Posle pola sata, osetila sam još jedan takav bol. E sada sam bila sigurna da je to kontrakcija.

Otišla sam da se istuširam i operem kosu. Sredila sam se, a onda smo krenuli. Celim putem sam smirivala muža, da vozi polako, da me ne boli. Hrabrila sam njega, ali i sebe.

U bolnicu stižemo oko 7h. Doktor me pregleda i kaže:"Odlično, 5 centimetara si otvorena." Posle tog trenutka ja sam dobila snagu. Znala sam da sam prošla pola puta. Već sam prethodno odlučila da neću uzimati epidural. Zaista bolovi nisu bili jaki, iako ja nisam osoba koja može da izdrži preveliki bol. 

Povezane vesti

Odvode me na preglede, tuširanje, pa u porođajnu salu. Onda nastupaju sve jači i jači bolovi. Doktor je bio takav kakvog samo možete poželeti, mlad čovek koji je shvatao moj bol i strah od prvog porođaja. Međutim, babica, starija žena kojoj sam ja bila samo jedna u nizu, bila je u fazonu "ko te terao da se porađaš".

Čitala sa da kad pomisliš da više ne možeš da izdržiš bol, tada je uglavnom kraj porođaja i da beba izlazi. I tako sam u 12h i 15 minuta na svet donela prelepog, čupavog dečaka Danila.

Savet svim mamama: znam da strah postoji, tako je i kod mene bilo, strah od bola, ali sve to može da se izdrži i sve brzo prođe. Kad god bi nastupila kontrakcija, ja bih pevušila i skretala misli. Meni je to pomoglo!

Mama Milica iz Sopota

Povezane vesti

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected].

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica