Čitam i ne verujem šta se dešava u porodilištima. Poneki put mi i suze krenu kad pročitam koliko se žena namuči i koliko neljudskosti ima.

Moja priča je malo drugačija.

14. oktobra dolazim na CTG, koji sam 15 prethodnih dana radila svaki dan jer mi je termin porođaja prošao 30. septembra. Moja carica nikako da izađe. U 9h su mi odradili CTG i čekamo doktora da pogleda. U 15h, ja sam još u čekaonici. Dolazi famozni doktor, gleda CTG i kaže: "Skinite se da vas pogledam." Zar opet, juče ste me gledali vaginalno?! Kaže da nešto nije uredu sa bebom i poziva koleginicu:"Ovo je tvoj pacijent, dođi." Silazi lepa, mršava devojka, gleda CTG i kaže:"Ajde, Valentina, javi mužu da ponese stvari, idemo u pretporođajno da uključimo indukciju." Ja gotova, a treća mi trudnoća. Govorim da sam došla sama. One, sestrice, sve lepo oko mene, a uskoro stiže i načelnik ginekologije, dr Mavrak, divan, ljubazan.

Uključuju mi indukciju u 21h, ali još nema kontrakcija. Dve babice dolaze na smenu, gledaju me i pitaju: "Ljubavi, još nemaš kontrakcije?" Odgovaram da nemam. U 21.30 kreću jake kontrakcije. "Dušo, idemo trčećim korakom u porođajnu salu", kaže mi babica.

Ležim na stolu, govore mi da se napnem:"Ljubavi, možeš ti to." Jednom, dva puta i eto, moja beki je napolju. Ta ljubazna devojka što me porađala pitala me je i kako će se zvati moja devojčica. "Ona je carica Milica", odgovorila sam. Sestra se oduševila jer se upravo tako i ona zvala. Uz toliko ljubavi i pažnje od strane mladih babica milina je porađati se. 

Mama iz Subotice

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: iskustva@yumama.com.