Moja priča je jako teška i bolna. Dve trudnoće prethodne bilo je sve u redu, rodila sam dva sina. Treća trudnoća je u početku bila ok, a zatim, u 35. nedelji, moja se beba grčevito mučila. Ja kao majka, osetila sam da nešto nije u redu. Otišla sam na pregled kod svog doktora.

Ultrazvuk je odmah urađen i ustanovljeno da se moja mala curica prestala razvijati u 30. nedelji trudnoće, i da postoje još neke anomalije na mozgu. Nisam znala šta da radim. Zar je to moguće - pitala sam se dok sam išla u bolnicu.

Zakazan je carski rez pod spinalnom anestezijom. Doktori su mi doneli malo pile, da je vidim. Bila je jako sitna, samo 1.600 grama teška i 40 cm duga. Odmah su je odneli na pregled. Bila je jako loše. Stavili su je u inkubator, srce je jedva kucalo.

Došla je glavna doktorka pedijatar i saopštila mi da je beba preminula. Samo tri sata je živela, duša moja.

Taj dan nikad u životu neću zaboraviti, kao i pitanja koja mi prolaze kroz glavu - zašto, zašto, zašto.

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: iskustva@yumama.com.