Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apel mame Ivane: 'Da li će se neko pozabaviti problemom prljavih porodilišta u Srbiji i brigom o našim porodiljama'

Pročitavši druga iskustva, ova mama je rešila da sa nama podeli sopstveno iskustvo iz porodilišta u Višegradskoj.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Čitajuci priču majke koja se porađala u Višegradskoj (kao i ja), poželela sam da podelim sa vama svoje iskustvo nakon porođaja u istoj bolnici.

Naime, porodila sam se u Višegradskoj u februaru 2017. godine i zaista sam bila zadovoljna samim porođajem, ali nakon njega sva lepa mišljenja padaju u vodu...

Odvode me sa bebom na 3. sprat ove bolnice - leglo prljavštine i zaraze! Ja ne mogu opisati koliko su im toaleti prljavi, ne održavaju se i ne čiste, a na spratu 50 žena deli iste.

Povezane vesti

Sve to prolazi, vraćamo se kući. Ja dobijam temperaturu. Vraćam se sutradan u Višegradsku, gde mi rade briseve, a u vaginalnom brisu prisutna klebsijela - bakterija koja se dobija zbog nesterilnih uslova u bolnici. I tako kreće jedna tura, druga tura, treća tura antibiotika, da bi antibiogram pokazao da postajem rezistentna na većinu njih.

Daju mi da primam injekcije amikacina, koji se prima samo u bolničkim uslovima. Pa kako ću primati amikacin u bolnici? Lekare to ne zanima. Ili ćete sami ostati u bolnici da primate terapiju i OSTAVITI DETE KOJE SISA kod kuće, ili ćete ići u privatnu bolnicu da primate terapiju. Odlučim se ja da pišem Zaštitniku prava pacijenata, direktoru Višegradske, i ne dobijam odgovor. Svi ćute!

Privatno sam primila terapiju nakon koje je sve bilo u redu.

A ja se i dan danas pitam - da li će se neko pozabaviti problemom prljavih porodilišta u Srbiji i brigom o našim porodiljama!?

Mama Ivana

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected].

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica