Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O 14 godina dugom i veoma teškom putu do 'titule' majke: Vesnina priča dotakla je naša srca i ohrabrila mnoge žene

Mama malog Vuka podelila je sa nama svoje iskustvo i poslala poruku svim mamama koje se bore za potomstvo.

  Izvor: Foto: Profimedia

Dok sam čitala prethodnu priču setih se svoje borbe, duge čak 14 godina.

Moj suprug i ja smo se venčali 2003. godine i naravno da smo želeli bebu. Smatrali smo da će se stvari odvijati svojim tokom i da će beba doći...

Godina za godinom, ništa se nije dešavalo, napominjem da sam išla kod lekara. "Sve je u redu, opustite se, kada se najmanje budete nadali, beba će doći", govorili su.

Tako je došla i 2009. kada smo krenuli na prvu inseminaciju, pa drugu, treću i ništa. Sledeće godine je bila i prva vantelesna oplodnja (beta 0,5), 2011. druga (beta 1.83), a 2012. treća VTO (beta 1.64).

Povezane vesti

O unutrašnjim borbama, raspadanju od bola sa svakim sledećim ciklusom, svakom sledećom betom, ne želim ni da vam pričam. ALI NISAM ODSUTALA.

Godine 2015. smo odlučili da sami finansiramo četvrtu VTO. Odlučili smo se jednu privatnu kliniku i dr Gordanu Ivanović.

Baš na današnji dan, 2016. godine uradila sam betu u ranim jutarnjim časovima. Opet sam prolazila kroz neizvesnost, čekanje... U 11.32 stigao mi je mejl... Nisam smela da ga otvorim, suprug i ja smo bili sami. Po ko zna koji put smo se suočavali sa svojim najvećim problemom. Otvorila sam i... BETA 712! Ne treba da vam pišem šta se dalje dešavalo. Plakali smo oboje na glas a onda me suprug tešio i govorio da prestanem "da nešto ne zeznem".

I tako, evo sada imamo našeg Vuka, našu sreću, radost, ljubav, sunce, srce i šta mu sve majka ne nabraja, a on me gleda svojim krupnim okicama sa dugim trepavicama. Rodio se 29. novembra 2016. godine carskim rezom. Bio je težak 4,8kg i 56 cm dug.

Trudnoća je bila kakva se samo poželeti može svih devet meseci. Veliko hvala dragoj doktorki Gordani Ivanović, dr Ani Mitrović, dr Miljiću- hematologu, dr Plećašu, dr Darku Antiću- takođe  hematologu.

Povezane vesti

Evo ovih dana treba da radim ponovo betu, 21. marta sam radila ET iz zamrznutih embriona. Čekamo i nadamo se da će Vuk dobiti braću, sestre ili i jedno i drugo jer su mi vraćena dva embriona.

Pozdrav svima i nikada nemojte da odustanete, SAMO UPORNI USPEVAJU!

Mama Vesna Vuletić

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected]

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica