Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priča o prevremenom rođenju jednog hrabrog Vuka: 'Pomogao nam je da zaboravimo dva meseca tuge, patnje i bola'

'Ujutru očekujem bebu, a dolazi doktorka da mi saopšti da beba mora na Institut, da povraća hranu. Tamo uspostavljaju dijagnozu atrezije jednjaka sa fistulom.' Aleksandra iz Šapca podelila je sa nama svoje iskustvo sa porođaja.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Kao i svaka trudnica i ja sam gledala da idem na što učestalije preglede, naravno privatno, smatrajući da sam sigurnija u pregled i u doktora ukoliko platim. Svakog meseca bila je ista priča - beba je odlično, napreduje, biće krupna beba, nalazi su uredni, termin je 19. juna. 

Budim se i ustajem te noći 25. maja i osećam da sam mokra- kao da me kantom vode neko polio. Odmah sam znala da mi je pukao vodenjak. "Dolazi bebaaaaa", derem se na sav glas i jedva budim supruga.

Povezane vesti

Razmišljam, jeste 36. nedelja ali nema veze, važno je da sve bude u redu. Gledam na sat, 3:00, zovem svog doktora i on mi govori da ako nemam bolove dođem ujutru u 7 časova. Čekam jutro i odlazim u porodilište. Svi me redom pregledaju i govore mi da ću se teško poroditi prirodno, jedino MOJ DOKTOR kaže da čekamo, pa ćemo videti.

Ništa, ležim, čekam, slušam žene koje se porađaju - plaču. Plačem i ja sa njima. U sred noći, porađa se jedna žena i na kraju, dok je izmučenu polivaju, njen doktor zove muža i govori mu: "Ponesi nešto da se jede i para da častiš i nemoj da žuriš". E tu počinjem da se kidam. Koliko su bezobrazni i kakva je to naša šabačka bolnica?!

Povezane vesti

Jutro je, 26. maj, i opet me pregledaju i svi redom kažu da nisam otvorena. Moj doktor opet kaže da čekamo i da, ako se do sutra uveče ne porodim, idemo na carski. Govorim mu da brinem zbog vodenjaka, a on odgovara da to nije ništa. Tek onda mi ništa nije jasno.

Ipak, tog dana nailazi i neko normalan, pa me odvoze u 17h na carski rez u spinalnoj anesteziji. Porađaju me i kažu mi da je beba nezrela. Dečak, 49cm dug, 2600 grama težak.

Ujutru očekujem bebu, a dolazi doktorka da mi saopšti da beba mora na Institut, da povraća hranu. Tamo uspostavljaju dijagnozu atrezije jednjaka sa fistulom. Dr Vesni Milojković Marinović nikada u svom životu neću moći dovoljno da zahvalim! Operacija protiče dobro, prognoze dobre, međutim beba dobija sepsu. Moj sin se izvlači iz sepse i jednjak je u redu. Jede, ali nastaje problem sa plućima - traheomalacija. Izvlačimo se iz svega i mamin borac sve pobeđuje, kako i drugačije kada je VUK!


Foto: Privatna arhiva

Samo stručnom timu lekara sa Instituta za majku i dete mogu da zahvalim i svom medicinskom osoblju. Hvala na brizi, pažnji i razumevanju! 

Mali Vuk ili, kako su ga na Institutu zvali, "beba jednjak" je sada najslađi i najmiliji dečak na svetu uz koga smo zaboravili skoro dva meseca tuge, patnje i bola. 

Mama Aleksandra

Povezane vesti

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected].

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica