Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iskustvo sa porođaja u KBC 'Dr Dragiša Mišović': Da, budite zahvalne da je sve u redu, ali zahvalne Bogu i SEBI

'Ostavljena na onom stolu bez uputstva šta i kako... Dok sam se mučila i otvorila već pet prstiju, niko nije došao da to primeti. Epidural sam dobila nakon bolova...' Svoje iskustvo sa porođaja podelila je sa nama jedna mama iz ...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Došla sam da se porodim. Opuštena, nisam ni slutila da će mi dati indukciju.  

Niko me ništa nije pitao. Ja jesam, ali nisam dobila tačan odgovor. Dobila sam indukciju kako bi krenuo moj prevremeni porođaj, a ne prirodni (jer potreba za mestom u porodilištu i tri predviđena dana u bolnici nakon porođaja, podrazumevaju vid "štanca" koji valja pošto poto ispoštovati).  

Rekli su mi da su mi dali vitamine i minerale. 

Zatim mučnine kao pred povraćanje. Odmah sam sprovedena do pred salu gde su mi dali vodu u čmar. Naime balon vode (zamolih tople) završio je u mom anusu i unutrašnjosti. Zatim, pored osnovnih mučnina, behu tu i one kada praznite utrobu... katastrofa!

Ostavljena na onom stolu bez uputa šta i kako, pitala sam sama... Dok sam se mučila i otvorila već pet prstiju, niko nije došao da to primeti. Epidural nakon bolova... 

A da. Bila je noć... Neko od "divnih" sestara zapalio je cigaretu u holu. Ili u wc-u obližnjem. Možda čak prostoriji do. I ja sam, alergična na duvan, počela u sred porođaja da povraćam. Izgubila sam snagu za napone... Tek onda su došli da vide šta je i kako je. Sve su se skupile uokolo. 

E onda je stigao epidural. Naskakanje na moj stomak i izašla je BEBA!!! 

Povezane vesti

Nakon ovakvog iskustva usledilo je ušivanje, a šuljevi nakon svega. Dala bih da se pootpušta komplet osoblje sa načelnicom i načelnikom i smatram da je krajnje ogavno to što je dozvoljeno purnjanje po wc-ima kao i ordiniranje pedijatrijskih sestara od kojih je jedna na mom detetu lično lečila frustraciju, dok ga je prilikom kupanja uhvatila samo pod vrat i tako ga držala pod česmom dok nije počeo da plače.  

Gospođi želim da je put do onog sveta svaki dan podseća na ono što je uradila.  

Zatim je došla sestra koja mi je pretila da, ako kažem išta uokolo - da sam se porodila povraćajući i slično, da će mi "ovo i ono". Ona više ne radi u "Dragiše Mišović". 

Sve u svemu, kažu - budite zahvalni da je sve u redu. Da, zahvalni Bogu i Sebi.  

Sa ove instance, smatram da je ovakvo iskustvo poražavajuće za mladu ženu u smislu ophođenja prema njoj i detetu koje je donela na svet. Sve se dešavalo pre par godina i ne ponovilo se na taj način.  

Dobro se raspitajte gde i u kakvo porodilište idete i obavezno imajte stalnu vezu sa nekim ko će odmah odreagovati ukoliko nešto ne bude u redu. 

Povezane vesti

Želim sreću na porođaju i dostojanstven i suptilan porođaj mamama i sebi svaki naredni put.  

Pre svega, sa osobljem koje uvažava osobu sa kojom dolazi u dodir.  

Načelnici, takođe, trebaju da savesno i predano obezbede odgovarajuću atmosferu za dolazak novih bića na svet.  

Budimo humani i dostojanstveni u svakom trenutku svog postojanja ili se bar istrenirajmo da to budemo. Posao, komšiluk ili prijatelji. Možda porodični odnosi, ali valja početi od neke oblasti života i postajati boljim čovekom.  

MAMA LAV

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected].

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica