Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neobično iskustvo mame Daniele sa porođaja: Držala sam tuš sa toplom vodom na stomaku i nisam osećala bol!

"Doktor me obilazi, proverava koliko sam otvorena. Kontrakcije su sve jače. Pitam ga da li smem da se tuširam..." Pročitajte priču mame koja se porodila u zemunskom porodilištu.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Hm, kako početi ovu priču... Prvu polovinu trudnoće vodila sam "državno" kod doktorke koja me je uporno savetovala da dolazim kod nje privatno na ultrazvuk. Sa već dosta istanjenim živcima, praznog novčanika i podignutog krvnog pritiska, slučajno mi je zakazan pregled u poliklinici u Zemunu, kod doktora za kog će se ispostaviti da je duša od čoveka.

Od 23. nedelje mi on vodi trudnoću - povišen pritisak u granicama normale, praćen bolničkim lečenjem i odgovarajućom terapijom.

Povezane vesti

Uglavnom, na dan termina, 30. decembra dolazim u zemunsko porodilište. Moj doktor je dežuran. Odlučila sam da se skroz prirodno porodim. Nakon obavljenog pregleda na prijemu u pola 12, pozdravila sam se sa suprugom i popela na odeljenje. Osećala sam početne, blage kontrakcije.

Odmah su me smestili u pripremnu sobu pored sale. Iiiiiii... kontrakcije počinju da budu intenzivnije. Vrlo poznat bol (da ne kažem isti bol kao kod JAKO bolnih menstrualnih ciklusa).

Povezane vesti

Doktor me obilazi, proverava koliko sam otvorena. Kontrakcije su sve jače. Pitam ga da li smem da se tuširam (jer mi je to ranije pomagalo kod bolnih ciklusa). I tako ja odem do tuš kabine i provedem tamo sat vremena (možda i jače). Verujte mi, kako sam prinela tuš sa toplom vodom na stomak, ja više nisam osetila bol. I dok god sam držala tuš na stomaku bola nije bilo. Vratila sam se u sobu, dobila injekciju i čekala.

U 15 i 20 mi je pukao vodenjak i prešla sam u porođajnu salu. Sve se odvijalo jako brzo i brzo sam se skroz otvorila. U 17 i 25 se rodio moj mili i dragi dečak. Rodila sam ga iz četvrtog napona.

Nakon porođaja sam prebačena u sobu i, mogu vam reći, da su sestre bile ljubazne (mada uvek i svugde se nađe po neki namćor).

Povezane vesti

Pošto priču pišem skoro godinu dana nakon porođaja, možda sam nešto izostavila, ali uglavnom to vam je to. Tako da, drage moje buduće mame, svima vam želim brz i lagan porođaj. I ne slušajte priče o porođaju kao da je to nešto nezamislivo bolno i strašno i da vi to ne možete. MOŽETE. Nego samo pozitivna energija, vera u sebe i slušajte doktora i babicu, sarađujte sa njima.

Srdačan pozdrav, 

Daniela

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected].

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica