Višegradska? Imam zakazan ekspertski ultrazvuk u toj klinici. Odlazim sat vremena ranije iako živim 100 km od Beograda. Prvo izlazi sestra i otera moju pratnju ispred hodnika (iako bi svakoj trudnici značilo da joj je suprug sa njom i da učestvuje u pregledu). Zatim me prozivaju - umesto u zakazanih 10:30h, sat vremena kasnije.

Ulazim, sestra pita drsko i bezobrazno: "Što si ti došla?!" Objasnim joj da pijem lekove za srce. Ona i dalje uvređeno nastavlja da se raspravlja kako to ne može! Napokon me pušta da legnem kod doktorke. Doktorka tri puta pipne sondom stomak, uradi ekspertni ultrazvuk za jedan i po minut (pregled koji traje najmanje pola sata i sadrži gledanje ploda od glave do pete)! "Sve što vidim je dobro ali ultrazvuk ne znači ništa", kaže i zakaže mi genetsko savetovalište

Sreća moja što znam nešto iz medicine i što imam u svom gradu odličnog lekara, pa sam znala da se radi o čistoj neljubaznosti i neprofesionalizmu.

Drage kolege, treba da vas je sramota! 

Mene nećete videti tamo nikada više u životu. Ako već želite da se ide privatno na ekspertski ultrazvuk, nemojte ni da imate takvu uslugu u svojoj ustanovi ili bar nemojte da se brukate svojim ponašanjem.

Inače, otišla sam u 10h, a završila u 13h. Sa bolovima sedela na drvenoj stolici. Muž je za to vreme bio u hodniku kao i pratnje trudnica koje su čekale sa mnom. A ni jedna od njih nije izašla a da joj je bio urađen pregled koji je bio zakazan.

Bruka i sramota!

Zato trudnice, lepo privatno i gotovo, a ne ono mučenje.

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: iskustva@yumama.com