Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iskustvo mame dvoje mališana: Porođaj bez epidurala mi je ostao u lepšem sećanju

Isto porodilište, isti lekar, isti porođajni krevet, a sasvim dva različita iskustva sa porođaja. Svoju neobičnu priču podelila je sa nama mama Marina iz Beograda.

 Izvor: Foto: Privatna arhiva

mam dvoje dece i oboje sam rodila u Gradskoj bolnici na Zvezdari.

Povezane vesti

Ono što je karakteristično za moje porođaje je to što me je oba puta porađao isti doktor, na istom porođajnom krevetu i to što su moja deca rođena skoro u isto vreme (prvo u 12:35, a drugo u 12:25 časova). Takođe, oba porođaja su mi indukovana jer sam se jako sporo otvarala, a i sa prvim i sa drugim detetom sam prešla termin.

Porođaj sa epiduralom

Kada sam rađala prvo dete, izabrala sam porođaj uz pomoć epiduralne anestezije. Rodila sam devojčicu tešku 4.150 grama, koja je imala probleme sa disanjem jer se za vreme porođaja nagutala sekreta. Samo na sekund su mi je stavili na grudi i, dok sam smogla snage da dignem ruke da je zagrlim, već su je odneli. Morali su da je smeste u inkubator u kome je provela naredna 24 sata. Nakon toga su mi je doneli. U međuvremenu mi je bilo veoma teško jer su cimerke imale svoje bebe kraj sebe, dok sam ja ležala kraj praznog kreveca.

Povezane vesti

Porođaj bez epidurala
Drugi porođjaj je bio lakši i bez epiduralne anestezije. Rodila sam dečaka teškog 3.550 grama. Sve je prošlo bez problema. Iako je bio indukovan i bolan, ovaj porođaj mi je ostao u lepšem sećanju, baš zato što sam sve osetila. Mališa je krenuo da izlazi kao Supermen, prvo ruka pa glava. 

Povezane vesti

Zahvalna sam do neba i Bogu i višoj sili koja me spojila sa doktorom koji je jedan od onih retkih, savesnih lekara, koji su predani svom poslu. Obilazio me je i posle porođaja, a to retko ko radi. Dugujem mu dva života.

Mama Marina sa Ninom i Aleksom

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected].

Najnovije

Vesti

Porodica