Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poruka mame prevremeno rođenog dečaka: Uživajte u trudnoći i ne radite previše!

"Svoju priču pišem jer su mi jako pomogla iskustva drugih mama koje su pisale o istim ili sličnim problemima tokom trudnoće i porođaja." Pročitajte iskustvo sa porođaja mame Julije....

  Izvor: Foto: Privatna arhiva

Moja trudnoća je bila odlična, nikakvih komplikacija nisam imala sve do 25. septembra, kada mi je u 05:30 h pukao vodenjak. Bila sam u 33. nedelji i nikako nisam smela da se porodim. Na putu do bolnice mi je svašta prošlo kroz glavu, bila sam jako uplašena. Doktorica me je pregledala i potvrdila činjenicu da je pukao vodenjak, ali sam ostala na odelenju uz strogo mirovanje. Bila sam prestravljenja, voda je iz mene tekla čak i kada se nisam pomerala. Sutra dan sam sanitetom prebačena u Niš, jer u mojoj bolnici ne postoje toliko dobri instrumenti za prevremeno rođenje bebe. 

Povezane vesti

Jasno su mi stavili do znanja da ću se prevremeno poroditi, ali smo se trudili da izdržim što više kako bi beba bila u stomaku što duže. Na odeljenju je bilo žena koje su izdržale i po mesec dana sa naprslim vodenjakom, ja nisam bila te sreće. Posle pet dana, 28. septembra, dobila sam infuziju kako bih se porodila, jer plodova voda koje je bila u mom stomaku nije bila dovoljna bebi. 

Narednog dana u 04:00 h sam dobila prve bolove, u 14 h sam na svet donela malog Vuka sa 2050 grama i 46 cm. Prebačen je u Dečiju kliniku na odelenje intenzivne nege gde je bio prvih nekoliko dana. Ja sam pravo iz porodilišta došla kod njega. Plašila sam se, ali sam mu verovala...

Povezane vesti

Na tri sata sam nosila moje mleko koje su mu sestre davale, kasnije sam mu i ja preko šprica i sonde davala svoje mleko. Zbog njega je i brzo napredovao. Kalirao je i prelezao žuticu, sve smo to pobedili, pa je došlo vreme da idemo kući. Moj suprug Miloš i ja smo se bojali, ali smo prvi put posle devet dana svi ponovo bili na okupu. Naša ljubav je pobedila, Vuk je brzo napredovao i sada, posle četiri meseca, on ima 6,5 kg. 

  Foto: Privatna arhiva
Želim da poručim svim budućim mamama da uživaju u trudnoći i da ne rade previše iako to mogu. To su samo vaših devet meseci koje bi trebalo da provedete baš onako kako vi želite! 

Mama Julija Milenković

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected].

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica