Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moj porođaj u Višegradskoj: Uvredljive reči bole više od carskog reza

"Posebno me je nerviralo neljubazno osoblje, čast izuzecima. Doktorka mi je jednom prilikom rekla:"Hajde da idemo na UZ, da vidimo da li je beba živa"." Pročitajte dirljivo iskustvo mame Aleksandre iz Beograda

  Izvor: Foto: Shutterstock

Moje iskustvo porođaja je i dobro i loše.

Da počnem od početka... Sticajem okolnosti, morala sam na VTO i, hvala Bogu, uspela je iz prve. Rađena je u Višegradskoj, uz pomoć profesora Tulića. U četvrtom mesecu trudnoće sam prokrvarila (manji hematom), ali sve je bilo u redu - moja bebica je borac. Svakog meseca sam išla na kontrole u bolnicu. 

Da se razumemo, nisam razmažena ali neke stvari nisu bile baš ok.

Posebno me je nerviralo neljubazno osoblje, čast izuzecima. Doktorka mi je jednom prilikom rekla:"Hajde da idemo na UZ, da vidimo da li je beba živa".

Druga doktorka me je pred sam porođaj pitala da li sam radila 4D, odgovorila sam da nisam jer me je moj doktor slao na sve potrebne preglede, na šta mi je ona rekla: "Dobro, onda ćete da vidite kad se beba rodi da li ima sve prste". Bila sam u šoku, ogorčena. Zar se tako ophodi prema pacijentu sa visoko rizičnom trudnoćom?! Odbila sam joj na glupost.

Na moj zahtev, carski mi je radio doktor Šljivančanin, koji me je pre par godina operisao (zbog vanmaterične trudnoće) i tom prilikom mi spasao živu glavu, bukvalno.

Pošto pacijenti imaju pravo da izaberu doktora, ja sam se odlučila za njega.

Kada sam profesorkama koje su došle u vizitu rekla da sam njegov pacijent, bile su izuzetno uvredljive i bezobrazne. Ali, meni je bilo važno samo da mi neko od poverenja radi carski rez.

U operacionoj sali je bila super ekipa. Svi su bili izuzetno ljubazni, nasmejani i opušteni, a samim tim, i ja sam bila raspoložena. Sve je prošlo dobro. Doktor Šljivančanin je došao u sobu da vidi kako sam i da mi kaže da sam rodila devojčicu, mog anđelčića, moju Saru. Posle toliko borbe, napokon sam držala svoju ćerku u rukama. Svaka žrtva i sve što sam prošla da bih uopšte imala dete postalo je nevažno onog trenutka kad su me te male slatke okice pogledate. 

Inače, za razliku od odeljenja gde su visoko rizične trudnoće, opet da naglasim čast izuzecima, na odeljenju carskog reza su svi izuzetno ljubazni i nasmejani. Sve u svemu, sto puta bih još prošla sve muke.

Aleksandra Kozuhov

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected].

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica