Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iskustvo iz sarajevskog porodilišta: Dobila sam dva konca i najveću ljubav na svetu!

"Ponekad mi je žao muškaraca što ne mogu doživeti sve to", reči su mame Lejle koja se porodila u porodilištu "Jezero" u Sarajevu. Ovo je njena priča...

  Izvor: Foto: Privatna arhiva

I posle devet meseci isčekivanja da moj mališan konačno dođe na svet, on se uspavao i nije želeo napolje. Sećam se da sam nakon sedam dana, pređenih preko termina, otišla na komisiju. Doktor me je pregledao i ustanovio da sam zatvorena i da bebe nema na pomolu, te mi je zakazao indukciju za tri dana kasnije.

Iznenađenje!

Bližio se ponedeljak... Već pakujem stvari u petak naveče da ne bih nešto zaboravila. I tako legnem u krevet bezbrižna, razmišljajući o bebi. Ujutro me probudi neki čudan zvuk. Skočim iz kreveta, kad ono lokva vode, a ubrzo nakon toga kreću i bolovi - prvo na pet minuta.

Diši!
Brzo se oblačim i svekar me vozi u porodilište. Tamo me priprema jedna jako ljubazna sestra i objašnjava mi, između ostalog, da moram "predisati" kontrakcije. Dok mi uzima podatke, bolovi se pojačavaju, već su na tri minuta. Posle toga, pregleda me doktor i ustanovi da sam otvorena već četiri prsta, te me šalje u salu. Dolazim polako, ležem na sto, sestra mi govori šta da radim dok me priključuje ne CTG. Od bolova je skoro i ne čujem, osetim bebu, pipam već poluprazan stomak, beba gura, dolazi.

Tri napona i gotovo!

Dva sata ležim na stolu, ćutim, znojim se ali trpim, razmišljam o bebi, moram joj pomoći da što pre izađe... Dolazi doktor pregleda me i govori da je porođaj počeo, da moram gurati. Iz sve snage se potrudim, tri napona i čujem plač - beba plače... Mali zdrav dečak! Od radosti plačem i ja, ne mogu da verujem da je moje ovako maleno stvorenje?!

Iskreno, ponekad mi je žao muškaraca što ne mogu doživeti sve to.

Sutradan, ja i moje čedo idemo kući. Ja super, dobila dva konca i najveću ljubav < />

Mama Lejla Unkić

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected].

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica