Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čuda postoje (Reserved for the tuff ladies, only)

'Početak priče je dovoljan da ja verujem da čuda postoje... Nastavak je samo to potvrdio'. Pročitajte inspirativno iskustvo naše hrabre čitateljke.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Zahvaljujući pravoj profesionalnosti dežurne doktorke, mene doveženu u nesvesnom stanju, posle zbrinjavanja šalju na vađenje krvi i ispitivanja na postojanje beta HCG-a, koji sa sigurnošću potvrđuje trudnoću. Da, verovali ili ne, tek sutradan, ja od te divne žene saznajem da sam u drugom stanju - što je verovatno izazvalo gubitak svesti dok sam bila za volanom i udarila u banderu koja je završila na krovu mog automobila.

Naime, ona je kao priseban lekar - žena, posumnjala u takvu mogućnost i, da ne bi napravila kobnu grešku i poslala me na snimanje zracima koji zasigurno štete plodu, donela odluku o uklanjanju sumnje na trudnoću, da bi posle mogla mirno nastaviti dijagnostiku. Toj ženi, ali sigurno i još nekome ko je šapnuo i vodio odluke u njenoj glavi, dugujem večitu zahvalnost.

Povezane vesti

Početak priče je dovoljan da ja verujem da čuda postoje... Nastavak je samo to potvrdio.

Ostajem sama da se izborim sa komplikovanom trudnoćom, hospitalizovanjem i mirovanjem, stalnim kontrolama i samoćom. Mojoj bebi radovala sam se samo ja... Izdržale smo zajedno. U svim tim dugim noćima, pomalo tužnim danima (pogotovo u vreme poseta), nas dve smo sve izdržale.

Rođenje tog malog bića je proteklo onako kako porođaj mora da počne i završi. Bolno. Srećno. Presrećno. Nakon pet dana smo napustile porodilište, nas dve. Tandem koji pobeđuje.

Prve noći, sva kupanja, podoji, presvlačenja, igranja, plač, kolike, šetnje kolicima, pijace, prodavnice, prve zubiće, padove, rođendane, sva kuvanja i peglanja, zime i leta, jeseni i proleća..... i tako nas dve idemo dalje.

Nije lako biti samohrana mama. Veliki teret sam preuzela, kičma je pretrpela promene u vratnom delu (discus hernia od 3. do 7. pršljena).

Ali, čuda postoje. Postoje i dobri ljudi (nažalost sve manje). Postoji Vaša duboka vera, Vaša snaga, Vaša smelost. Stalna borba. Ali, ne postajete ogorčeni. Nasmejem se novom danu. Isplačem kad moja ćerka ne gleda. Kažem poput Scarlet: Sutra je novi dan! Probajte. Nije lako ali, kao što rekoh- ČUDA POSTOJE...

Vole vas Doroteja i Alexandra

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected].

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica