Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uterus duplex: Iskustvo mame sa duplom matericom

Pročitajte iskustvo mame koja ima duplu matericu.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Trudnoća kod žena sa duplom matericom je specifična i svaki slučaj je priča za sebe. U tim situacijama postoje šanse za prevremeni porođaj a neretko i pobačaj u odmakloj trudnoći (ukoliko materica u kojoj je plod dostigne svoj maksimum rastegljivosti), takođe moguće je i duže "čekanje" na trudnoću.

Ukoliko je osoba sitnije građe i sa malom karlicom, bebac će verovatno imati manju težinu od prosečne (što je bilo u mom slučaju), jer u ovakvoj materici nema dovoljno mesta za punije bebe. Nemojte to doživljavati stresno jer mala težina ne znači uvek i nezrelost organa, i obrnuto. Jedino sigurno je da ćete, ukoliko se to desi, malo duže biti u porodilištu, dok beba ne dostigne idealnu težinu. Obavezan je i porođaj carskim rezom.

Povezane vesti

Želim da na realan način utešim sve koji imaju isti problem i sa kojim se moraju pomiriti jer to jeste greška prirode i samim tim se smatra prirodnom (svi mi grešimo, pa čak i priroda). Za mene nisu imali baš pozitivne prognoze - kontrakcije (lažne) sam imala od trećeg meseca i pila tokolitike, u petom mi je plasiran serklaž, a u 36. nedelji sam se porodila. Na kraju je sve bilo u redu, osim bebine težine koja je iznosila 2300g (dužina 54cm). Moj sin sada ima 5450g i nema razlike između njega i ostalih beba.

Sve u svemu, moja priča ima srećan kraj, a takav želim svakoj ženi koju muči isti problem.

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected].

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica