Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U 8:13 stigla u porodilište, u 8:35 rodio se moj sin: Ovako izgledaju ekspresni porođaji!

Mama Valentina podelila je sa nama svoja iskustva sa dav "brzinska" porođaja u somborskom porodilištu.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Moj prvi porođaj bih poželela svima, kao i trudnoću. Bez mučnina, bez ikakvih tegoba, divno sam se osećala. A tek porođaj!

Prva kontrakcija u pola pet ujutru, počela sam da merim vreme i bile su na sedam minuta. Probudila muža, popili čaj, istuširala se i na nagovor suprugovog zeta krenemo u porodiliste u osam, tu su počeli malo jači bolovi ali opet ništa što je mene zabrinulo.

Povezane vesti

U osam i trinaest smo bili u porodilištu a u osam i tridesetpet se rodio moj prvi sin. Babica me je pitala šta sam čekala i zašto nisam ranije došla. Čekala sam da me zaboli jače. Eto, kod mene je bilo zaista lako, i da, dva napona i bilo je gotovo, ali dva skoncentrisana napona.

  Foto: Shutterstock

Druga trudnoća je takđe bila laka i uživala sam. Deveti mesec mi je bio naporniji jer sam ovog puta imala dečaka od tri godine koji me je želeo uz sebe za igranjac. Ovog puta sam otišla malo ranije u porodilište jer sam znala da će biti ekspres. Prva kontrakcija je takođe bila u pola pet, u porodilište sam otišla u sedam, šetala do devet kad sam zamolila babicu da me pregleda jer sam osećala napone. U devet i trideset sam rodila drugog sina, ovog puta iz trećeg napona.

Povezane vesti

Mislim da je stvar u tome da se ne treba plašiti i opustiti se koliko je to moguće. Materica je mišić, treba joj puno kiseonika, pravilno disanje i opušteno. :-)

Porodila sam se oba puta u somborskom porodilištu, svi su bili divni i ljubazni, nadam se da su uvek takvi.

Mama Valentina

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected]

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica