Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priča mame Saške: Tu noć sam provela kod kuće čekajući da krene porođaj, ali se ništa nije desilo

"U 21h su mi rekli da moram na carski rez. Odmah su me prebacili u operacionu salu i uspavali.." prepričava svoje iskustvo mama Saška koja je nakon dugog porođaja na svet donela predivnu devojčicu Elenu.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Moj suprug i ja smo se zabavljali od 26. septembra 2003. godine. Imali smo puno uspona i padova u vezi. Život nas je stavljao u velika iskušenja, ali mi smo opstali.

Nakon godinu dana našeg zabavljanja, sa porodicom sam se odselila u grad udaljen 450 km od našeg. Mnogo smo nedostajali jedan drugom, naravno redovno smo se viđali, ali to nije bilo to. Petnaest meseci kasnije (posle mog odseljenja), napravili smo veridbu i počeli da živimo zajedno, a godinu dana nakon toga, 17. juna 2006.godine, usledilo je i venčanje.

Nedelju dana pre venčanja saznala sam da sam u drugom stanju. Sreći nije bilo kraja. Posle dve nedelje sam prokrvarila. Primila sam 11 injekcija progesterona, jednu nedeljno, i sve je bilo u redu.

Termin za porođaj je bio 15. februar. Tu noć sam provela kod kuće čekajući da krene porođaj, ali se ništa nije desilo. Tako je bilo par dana, a onda su me ostavili u bolnici.

Povezane vesti

Dva puta sam primala indukciju i opet ništa. U jutro, 24. februara, doktorka koja mi je vodila trudnoću, stavila mi je čepiće u čmar i tabletice u vaginu. Nakon 15 minuta sve je počelo.

Imala sam sve jače i jače bolove, a oko 14h prebacili su me u porodilište, gde sam odmah primila injekciju "spazmex". Već oko 16h ja sam bila skroz otvorena, maltene čekala sam samo da vidim bebu, ali tako je prošlo 17h, 18h, 19h, a ja i dalje u nenormalnim bolovima, mučim se na stolu. U 21h su mi rekli da moram na carski rez. Odmah su me prebacili u operacionu salu i uspavali.

U 21:10h moja ćerkica je došla na svet, teška 4100g, a dugačka 55cm. Odmah je dobila masažu srca, injekciju urbazona i adrenalina (bila je izmučena) i posle 5 min sve je bilo kako treba.

Povezane vesti

Ja sam se probudila u 22:30h, a oko 03:00h videla svoju bebu, Elenu. Oči su mi zasuzile, bio je to čaroban trenutak, nešto što se ne može opisati. Dvanaest dana nakon toga puštene smo kući. Čuvali smo se, kupali, i sve zajedno.

Evo sada se igra sa nekom kutijom, kao kupa se! Presrećni smo! Biti mama je predivno.

Mama Saška iz Knjaževca

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected]

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica