Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najsrećnija žena, a potom i mama na svetu: Te suze nikada neću zaboraviti...

"Jedva sam čekala da se vidi stomak i da počnem da ga pokazujem svima sa jednim velikim ponosom i sa jednim velikim uživanjem- postaću mama!" Pročitajte inspirišuću i romantičnu priču mame Ivane iz Pančeva.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Velika ljubav

Rođena sam 05.07.1983. godine u Arađelovcu. Sudbina me je spojila sa jednom divnom osobom, sada mojim mužem, Slavomirom iz Pančeva. Sve je počelo od jedne svadbe, gde je on bio kum svom drugu, a ja kuma mojoj drugarici. I naravno, tada nastaje jedno pravo prijateljstvo, lepo druženje, a tek nakon četiri godine i lepa veza. Tada počinju da se ostvaruju svi naši snovi, jer smo i jedno i drugo to čekali godinama - pravu osobu za CEO život.

Povezane vesti

Moja "velika ljubav" me je odvela na jedno prelepo mesto na Oplencu u Topoli, gde su se venčali Kralj i Kraljica. Tu mi je  priredio iznenađenje povodom veridbe. To je bilo prelepo iskustvo, od uzbuđenja su mi se noge tresle, a od lepih reči i suze potekle, ali suze radosnice.  Tog dana su se izdešavale razne stvari, prvo upoznavanje mojih roditelja, jer ga nisu poznavali. Posle nekoliko dana i moj odlazak kod njega gde su se svi od sreće rasplakali, jer ulazim u jedno divno iskustvo srećna i nasmejana, sa pravom osobom. Najteže je bilo gledati i čuti reči svojih roditelja - da sam ja zauvek njihova mezimica i da se nikada ne ljutim na njih, za reči iz pršlosti koje su me uvredile ili na bilo koji način povredile.

Nakon izvesnog vremena, 17.11.2007. godine, dolazi i svadba u Pančevu, u jednom lepom restoranu "Kod Cileta". Tada sam imala još jedno iznenađenje. Moje okano je došao limuzinom ispred kuće, sa prelepim rečima za ceo taj događaj. Sve se završilo u najboljem redu.

Počeli smo da planiramo odlazak na medeni mesec. Naravno, birali smo toplija mesta jer je već kod nas počeo da pada sneg. To romantično mesto je bilo Hurgada u Egiptu. Tada je počeo raj koji smo samo zamišljali. Naravno, planirali smo porodicu, ali nikada nismo želeli da isplaniramo TAJ trenutak, već da dođe samo po sebi.

Naša beba

Nakon dolaska sa medenog meseca, saznala sam da sam u drugom stanju. Tog trenutka sam znala da ću se, kada god budem pogledala stomak, setiti divnih trenutaka sa mojom voljenom osobom. Jedva sam čekala da se vidi stomak i da počnem da ga pokazujem svima sa jednim velikim ponosom i sa jednim velikim uživanjem- postaću mama. To "mama" mi je u početku zvučalo smešno jer sam mlada. To je jedno veliko, ali prelepo iskustvo za mene.

Počela su smišljanja raznih imena za to malo prelepo biće, koje je već počelo da reaguje na moju sreću i tugu. Tugu, jer mi je moj muž uvek nedostajao, čak i kada je bio na poslu. Odgovor na pitanje, kako će se zvati beba bio je: ANDREJ. To je bilo tako jako i čisto, kao neka pobeda ili nešto sveto ( NAŠA BEBA)!

Povezane vesti

Došao je i taj dan kada je beba trebala da dođe na ovaj svet. Zahvaljujući mom doktoru,  sve je prošlo u najboljem redu. Taj prvi dodir sa mojim životom i mojom radošću je bilo nešto što se ne može opisati. Te suze nikada neću zaboraviti! Ta želja, da možeš da uradiš sve na svetu da bi zaštitio to malo divno biće, koje sam nosila devet meseci, je veoma jaka.

Sada rastemo i uživamo zajedno, kao jedna velika porodica, koja je najjača na celom svetu!

Toliko od mene za sada, pa nekom drugom prilikom i drugi deo priče.

Mama Ivana iz Pančeva

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected]

Najnovije

Vesti

Porodica