Mama Viktorija iz Australije ima dvoje dece, a otkrila je svoju odluku o ishrani koja je izazvala različite reakcije ljudi. Zapravo, ona kaže kako njeno dete, umesto slatkiša, jede suvo voće, poput suvih šljiva.

"Za moju ćerku, suve kajsije i urme su omiljeni slatkiš, toliko da moram da ograničim količinu koju jede", rekla je Viktorija. Ona je objasnila da ćerka pojede celu večeru samo ako joj mama obeća suvo voće. "Obožavam to njeno uzbuđenje kada je čeka suvo voće, tu radost u očima zbog tako male stvari", ispričala je iskrena mama.

Zapravo, njena ćerka se toliko navikla na ove voćne poslastice, da uopšte i ne zna šta je lizalica. "Zbog čega uopšte mora da zna šta je lizalica", zapitala se mama, koja u kući nikad nema obrađene slatkiše. "Kada je dobila neke grickalice na poklon, ona ih čak nije ni probala, igrala se sa njima kao sa igračkama", objasnila je Viktorija i dodala da su te grickalice na kraju bacili, jer devojčica nije želela da ih jede.

Viktorija se nada da će njena ćerka, kako bude odrastala, zadržati tu ljubav prema zdravim poslasticama. Vrlo je ponosna na nju. Isto tako, ona ne želi da osuđuje druge roditelje niti da im govori šta treba da rade.

Mnogi roditelji su, na njenu priču, rekli kako im je žao devojčice i njene ograničene ishrane od malih nogu. Bilo je i onih koji su podržali njene zdrave navike.

izvor: yumama