Prisetite se izazova sa slatkišima koji je Kajli Džener uradilasa svojom ćerkicom, kako bi testirala njeno strpljenje ali i poslušnost. Devojčica je oduševila ceo svet svojim iščekivanjem da se mama vrati kako bi pojela slatkiš. Još interesantnije je bilo to što je samu sebe bodrila rečima: Strpljenje, strpljenje, strpljenje, kako bi izdržala.

Ovom izazovu pridružilo se mnogo poznatih roditelja sa svojim klicima. 

U ovome je učestvovala i dvogodišnja ćerkica kantri pevača Tomasa Reta i njegove supruge Loren Akins.

Devojčica treba da sačeka da se mama vrati, pa tek onda da uzme bombone. 

Na sminku se vidi koliko se devojčica bori sa sobom, posmatra bombonice, pomera ih od sebe, a onda i vraća...Ipak, bila je strpljiva i poslušala svoju mamu.

Gabrijel Juion je takođe probala ovaj izazov sa svojom ćerkom Kavijom, koja ima osamnaest meseci. Izgleda da ova devojčica nije ni pokušala da bude strpljiva, te je pohrlila za čipsom odmah čim je mama otišla.

A na kompilaciji video-snimaka mališana u izazovu sa slatkišima možemo videti različite i mnogo zanimljive dečje reakcije. 

Ovaj trend je, inače, baziran na psihološkoj studiji iz šezdesetih, pod nazivom test sa mančmelouom.

Doktor Valter Mišel je radio eksperiment sa decom uzrasta od 3 do 5 godina. Dao bi im slatkiš, poput mančmeloua, i onda im dao dve opcije. Mogu pojesti slatkiš odmah, ili sačekati sa slatkišem u sobi dok se on ne vrati, pa će dobiti još jedan. 

Decenijama kasnije, doktor je pokazao da su deca koja su bila strpljiva i čekala duplu nagradu bila kasnije mnogo bolja u školi, a uz to imala i bolju telesnu masu. 

Ipak, studija iz 2018. nije pokazala nikakvu vezu sa ponašanjem deteta tokom adolescencije.