Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko seksa je potrebno za uspešno začeće?

Parovi koji pokušavaju da se ostvare u ulozi roditelja češće stupaju u seksualne odnose, misleći da će to povećati šansu za začeće. Ipak, da li je to zaista slučaj?

 Izvor: Foto: Shutterstock

Kompanija "Ovulin", koja upotrebljava tehnologiju ne bi li pomogla parovima da postanu roditelji, sprovela je zanimljivo istraživanje o tome koliko često parovi imaju seksualne odnose dok pokušavaju da začnu.

Pogledajte:

Kalendar ovulacije

U istraživanju je učestvovalo više stotina hiljada žena, tj. naučnici iz "Ovulina" su uporedili zapise o tolikom broju žena koje su koristile njihovu aplikaciju "Ovija", koja prati seksualnu aktivnost para, ciklus i raspoloženje. Rezultati su pokazali da buduće mame i tate značajno više vremena posvećuju jedno drugom – oni u krevetu provode, u proseku, čak 6,1 dan mesečno, radeći na tome da uskoro postanu roditelji.

Uz to, utvrđeno je da stanovnici SAD iz savezne države Ajdaho najčešće stupaju u seksualne odnose – čak sedam dana mesečno provedu "praveći bebe", a na dnu liste su parovi iz Vašingtona.

Ipak, autori studije ističu da je najvažnije biti seksualno aktivan za vreme plodnih dana, ali da čak ni svakodnevni seks u plodnim danima ne garantuje začeće. Takođe, češće seksualni odnosi u neplodnim danima neće dati rezultat, pa bi trebalo sačuvati energiju za deo meseca kada je veća verovatnoća da će doći do začeća.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica