Biti samohrani roditelj je izuzetno teško, a danas ih širom sveta iz ovih ili onih razloga ima puno. Čini se da je više samohranih majki nego očeva, što nikako ne znači da treba umanjiti značaj i trud muškaraca koji se trude da svojoj deci budu "i otac i majka" i pruže sve što je potrebno.

Među poznatim muškarcima postoji nekoliko onih koji, bilo nakon razvoda, smrti pratnerke ili kratkih, neuspelih veza, sami odgajaju decu. Evo nekih od najpoznatijih samohranih očeva.

kolin farel.jpg
Youtube/Screenshot/The Tonight Show Starring Jimmy Fallon 

Kolin Farel

Poznati glumac Kolin Farel sam odgaja dvojicu sinova, Džejmsa i Henrija. Džejmsova majka je model Kim Bordenejv, a Farel je sa njom kratko bio u vezi, nakon čega je obećao da će sinu u životu pružati sve što bude potrebno. Kasnije, 2009. godine je dobio svog drugog sina, Henrija, takođe iz kratke veze sa poljskom glumicom.

nikolas kejdž.jpg
Youtube/Screenshot/extratv 

Nikolas Kejdž

Svetski poznati glumac Nikolas Kejdž je davne 1990. dobio sina Vestona, a vezu sa njegovom majkom je okončao ubrzo nakon Vestonovog rođenja. Kejdž joj je navodno kupio kuću, kako bi dobio starateljstvo nad sinom. Nikolas je 2005. dobio još jednog sina.

lijam nison.jpg
Youtube/Screenshot/60Minutes 

Lijam Nison

Žena Lijama Nisona, Nataša Ričardson, preminula je nakon nesreće na skijanju, a nakon toga se glumac našao u situaciji da je morao sam da odgaja dvojicu sinova, Danijela i Majkla, koji su u tom trenutku imali 12 i 13 godina. Njih trojica su zajedničkim snagama nekako uspeli da se suoče sa gubitkom, a Lijam se u potpunosti posvetio svjoj deci i odlučio da se neće ponovo ženiti, već da će mu odgajanje sinova biti prioritet, prenosi brightside.me.

džejmi foks.jpg
Youtube/Screenshot/BrainTyp 

Džejmi Foks

Popularni glumac i muzičar Džejmi Foks takođe je na sebe preuzeo ulogu samohranog roditelja. Uprkos svim obavezama koje ima u holivudskoj i muzičkoj industriji, Džejmi je javno isticao da mu je blagostanje dece prioritet, te da se rado hvata u koštac sa izazovima i radostima koje donosi ova najvažnija životna uloga.

džordž lukas.jpg
Youtube/Screenshot/Harrison Jeffs 

Džordž Lukas

Kreator legendarnih "Ratova zvezda", Džordž Lukas, sam je odgajio troje usvojene dece. Zapravo, najpre je ćerku Amandu usvojio dok je još bio u braku, a dete je i nakon razvoda ostalo sa njim. Posle toga je Lukas proširio svoju porodicu usvojivši ćerku Keti i sina Džeta. Tek kasnije se Lukas ponovo oženio, 2013. godine, te je sa svojom ženom dobio još jednu ćerku.

norman ridus.jpg
Youtube/Screenshot/Jimmy Kimmel Live 

Norman Ridus

Zvezda serije The Walking Dead, Norman Ridus, jedan dug period je sam odgajao svog sina Mingusa, kojeg je dobio iz petogodišnje veze sa supermodelom Helenom Kristensen. Njih dvoje su delili starateljstvo nad sinom, ali je Mingus najveći deo vremena provodio sa ocem, u Las Vegasu.

Norman je kasnije započeo vezu sa glumicom Dajen Kruger, sa kojom je 2018. godine dobio ćerku.

Pirs Brosnan

Poznati holivudski zavodnik Pirs Brosnan bio je u braku sa glumicom Kasandrom Haris, i zajedno su usvojili ćerku i sina, Šarlot i Krisa, da bi tri godine kasnije dobili i biološkog sina, Šona. Međutim, njihova sreća je prekinuta kada je Kasandra preminula od raka, a glumac je nakon toga godinama bio samohrani otac njihovo troje dece.

Kasnije, 1994. godine su mu se putevi ukrstili sa Kili Šaje Smit, novinarkom kojom se oženio 2001. godine, i sa kojom je dobio dva sina.

Leni Kravic

Muzičar Leni Kravic je nakon razvoda samostalno odgajao svoju ćerku Zoe. Najpre je sa bivšom suprugom Lisom Bonet delio starateljstvo nad ćerkom, ali je devojčica odlučila da živi sa ocem kada je napunila 11 godina. U međuvremenu je Zoe postala model i glumica, a sa poznatim ocem se često pojavljuje na raznim društvenim događajima.

Kristijano Ronaldo

Jedan od najpoznatijih fudbalera na svetu neko vreme je bio samohrani otac. On je, naime, uz pomoć surogat majke 2010. godine dobio prvog sina, kojem je dao ime Kristijano, a 2017. je na isti način dobio i blizance, Evu i Matea. Ronaldo ih je odgajao sam, dok pre nekoliko godina nije upoznao Georginu Rodrigez, sa kojom je dobio još dve ćerke, dok im je jedan sin iz blizanačke trudnoće, nažalost, preminuo po rođenju.

BONUS VIDEO:

OVOG PAZARCA LJUDI PRESREĆU NA ULICI I DAJU MU 500 EVRA: Kad čujete ŠTA on radi, naježićete se (KURIR TELEVIZIJA) Kurir televizija