Kraljevska porodica se pridružila društvenom događaju u južnom Londonu čiji je domaćin bila NFL fondacija UK, dobrotvorna organizacija koja radi sa mladim ljudima u siromašnim područjima.

Tokom događaja, organizatori su ohrabrili princa od Velsa da pokaže svoje umeće američkog fudbala. Nakon što je loptu bacio kroz niz meta, dobio je tri mini lopte da ponese kući za svoje troje dece, princa Džordža, princezu Šarlot i princa Luja, kao i jednu u punoj veličini za sebe.

Vilijam je prokomentarisao poklon, „O, to je veoma ljubazno. Nikada ne idi kući praznih ruku. To je moj glavni moto, kako biti roditelj. Veoma ljubazno od vas, hvala vam puno. Sigurno će im se svideti.”

Vilijam se našalio da će vežbati svoje veštine američkog fudbala kod kuće i "videti koliko prozora može da razbije" nakon što je impresionirao profesionalne igrače svojim naporima na terenu.

 Luis Ris-Zemit, bivši velški ragbi igrač koji je nedavno prešao u NFL, bio je impresioniran njegovim umećem.

"On baš može da baci loptu", rekao je. „Može bolje da baca od mene.”

Fibi Šekter, kapiten ženske fudbalske reprezentacije Velike Britanije, dodala je: „Snaga njegove ruke je neverovatna. Nisam mogala da verujem koliko daleko može da baci loptu. Uradio je odličan posao.”

Američki fudbal postao sve popularniji u Velikoj Britaniji, sa porastom broja uključenih škola u sport koji će se igrati na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028.

Ovom prilikom, Vilijam je bio u solo izlasku bez princeze od Velsa, koja se polako, ali stabilno vraća angažmanima nakon preventivnog tretmana hemoterapijom. NFL fondacija, koja slavi svoju trogodišnjicu postojanja, ima za cilj da obezbedi brz, inkluzivan i lako dostupan format američkog fudbala svima.

BONUS VIDEO

Trik za izbirljivu decu TikTok/cassidyandkids