Britanska kraljevska porodica privlači veliku pažnju javnosti širom sveta, a naročito u poslednje vreme, otkad je objavljeno da princeza Kejt Midlton ima rak.

Ona se, pre privremenog povlačenja od svojih obaveza zbog bolesti, često pojavljivala sa decom i u javnosti, i mnogi su tada zapazili način na koji se princeza Kejt odnosi prema svoje troje dece.

Kako prenosi hellomagazine.com, princeza Kejt je "pokupila" nekoliko korisnih trikova u roditeljstvu, kako od svoje majke Kerol Midlton, tako i od princeze Dajane.

Naime, zlatno pravilo kojeg se drži u odgajanju princa Džordža, princeze Šarlot i princa Luisa je ljubaznost.

Kada se uporede fotografije princeze Dajane i sada Kejt Midlton, primetno je da su obe veoma privržene deci, tako da se Kejt često može videti da drži svoje mališane za ruku, ali i da ih grli, posebno ranije kada su bili manji.

Takođe, princeza koristi i druge utešne gestove, poput tapkanja po leđima ili maženja dece po kosi. Kada ima interakciju sa mališanima u javnosti, ona često čučne kako bi fizički bila na njihovom nivou radi uspostavljanja kontakta očima, što je neretko radila i princeza Dajana.

Neimenovani izvor je otkrio i da je Kejt, kada je daleko od očiju javnosti, baš kao i svaka druga, "obična" mama. Takođe, izvor blizak princezi je otkrio i da ona često prekori mališane u privatnosti doma jer ne želi da ih to što pripadaju kraljevskoj porodici "ponese".

Osim toga, postoji i jedno pravilo koje deca moraju da poštuju kod kuće, a ono glasi – nema vikanja. Jedna stvar koju princeza Kejt drugačije radi u vaspitanju dece je da ne šalje decu u sobu kada se ne ponašaju lepo, već naprotiv, moraju da razgovaraju sa mamom i tatom na sofi. Tada im objasne zašto neko ponašanje nije dobro i istaknu posledice, ali nikada ne viču na njih.

Inače, autor Tom Kvin je u svojoj knjizi o kraljevskoj porodici pisao i da princeza Kejt Midlton ima tajni trik koji joj pomaže da smiri decu kada su nemirna u javnosti.

"Ona im prosto kaže: 'Hajde da napravimo pauzu'. Kako je bivši službenik kraljevske porodice objasnio, deca znaju da tih nekoliko reči imaju mnogo veću težinu nego što možemo da zamislimo".

BONUS VIDEO:

Kako je Kejt Midlton pokušala da smiri princa Luisa na krunisanju Tik Tok/krystinkalvoy

(Yumama/N. Z.)