Kejt Midlton se već tri dana oporavlja kod kuće od operacije abdomena, ali je ostalo nejasno zašto je u bolnici posetio samo Vilijam, ali ne i njena deca. Džordž, Šarlot i Luis nikada nisu došli sa ocem u bolnicu u kojoj je Kejt provela dve nedelje, ali za to postoje dva dobra razloga.

Prvo, deca princeze od Velsa morala su da nastave da uče i pohađaju dodatnu nastavu. Na ovome je insistirala i sama Kejt. Nije htela da izbaci svoju decu iz njihove rutine.

Drugo, kada je Midltonova rekla da želi da održi što je moguće normalniji život za Džordža, Šarlot i Luisa, nije se šalila. Za Kejt je veoma važno da prinčevi i princeza imaju normalno detinjstvo, pa im nije pričala o njihovim zdravstvenim problemima. Brižna majka troje dece želela je da ih zaštiti od nepotrebne brige. Posle takvih reči stiče se utisak da je operacija bila veoma ozbiljna, piše Parents.ru.

Upućeni javljaju i da je Kejt, dok je bila u bolnici, mogla da komunicira sa decom putem video poziva. Poznato je da je prošle nedelje Kejt u bolnici posetio kralj Čarls III. On sam se tek nedavno oporavio od operacije zbog upale prostate.

Ali ne samo da naslednici princa Vilijama nisu znali ništa o Kejtinoj dijagnozi, već je to ostala tajna i za sve zaposlene u palati. To je učinjeno kako bi se privatni život sačuvao u tajnosti. Poznato je i da bukvalno uoči hospitalizacije 16. januara niko nije slutio šta će se dogoditi dan kasnije. Očigledno, problem je iznenada zahvatio Kejt.

Podsećanja radi, Bakingemska palata je u saopštenju navela da se Midltonova "nada da će javnost razumeti njenu želju da održi što normalniji život svoje dece i njenu želju da njeni lični medicinski podaci ostanu poverljivi".

(Yumama/T.A.S.)

BONUS VIDEO:

Kako je Kejt Midlton pokušala da smiri princa Luisa na krunisanju Tik Tok/krystinkalvoy

(Yumama/T.A.S.)