Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

13 NEOBIČNIH PRAVILA KOJA MORAJU DA POŠTUJU DECA U KRALJEVSKOJ PORODICI: Ovo ne smeju da jedu, jedna igra je zabranjena

Koja pravila moraju da poštuju deca u kraljevskoj porodici - pored bon tona, ovo će vas posebno začuditi!

 Pravila za decu iz kraljevske porodice. Izvor: Profimedia

U kraljevskoj porodici postoje razna ustanovljena pravila, a mnoga od njih se odnose i na najmlađe članove. Budno oko javnosti motri na svaki pokret dece princa Vilijama i KejtMidlton, pa su tako mnogi komentarisali simpatično kršenje pravila princa Luisa, ali i zadivljeno gledali u haljinu princeze Šarlot.

Pored bon tona, određenog ponašanja, naklona, mahanja masi i prisustvovanja raznim ceremonijama, deca u kraljevskoj porodici moraju da poštuju i ova neobična pravila:

1. Njihovo rođenje mora biti objavljeno javnosti - Kraljevska deca moraju da poštuju protokol i pre nego što se rode! Po tradiciji , nakon rođenja nove kraljevske bebe, ispred kapija Bakingemske palate istaknut je znak sa polom i vremenom porođaja koji objavljuje vest.

2. Moraju da nose posebne haljine za krštenje - Haljinu za krštenje Honiton naručila je kraljica Viktorija za krštenje svog prvog deteta i od tada je nose svi članovi kraljevske porodice. Poslednji koji je obukao haljinu bio je Arči, sin princa Harija i Megan Markl, ali je nosio repliku , jer je original previše krhak da bi se više mogao nositi.

3. Braća i sestre ne mogu da putuju zajedno - Da bi se očuvala nasledna linija, nijedna dva naslednika ne mogu zajedno putovati avionom - osim ako kraljica ne da dozvolu.

4. Dečaci treba da nose kratke pantalone - Postoji dosta modnih ograničenja za kraljevsku decu, ali najčudnije je da se od mladih dečaka očekuje da nose kratke pantalone u javnosti. Ovo pravilo je zasnovano na ideji da su pantalone za mlade dečake nekada bile posmatrane kao srednja klasa.

5. Braća i sestre imaju tendenciju da se oblače isto - Nekada su mladi prinčevi i princeze bili poznati po tome da nose istu odeću na javnim skupovima. Iako se ne pridržavaju svi ovog pravila uvek, u porodičnim albumima možemo primetiti da postoje uvek slične nijanse i sklapanja.

6. Ne jedu kupovne kašice za bebe - Kraljevske bebe ne jedu konzerviranu hranu za bebe, na kraju krajeva, imaju kuhinju punu privatnih kuvara. Bivši kraljevski kuvar Daren Mekgrejdi otkrio je da je princu Vilijamu i Hariju napravio jedan od njihovih prvih obroka, koji se često sastojao od jabuka i krušaka kuvanih na pari.

7. Ne smeju da jedu školjke - Cela kraljevska porodica, uključujući i decu, izbegava školjke , jer je to najčešća hrana koja izaziva trovanje hranom. Većina dece nije previše oduševljena morskim plodovima, tako da imamo osećaj da kraljevskoj deci ovo pravilo ni malo ne smeta.

8. Nije im dozvoljeno da igraju Monopol - Nikada nećete videti malog princa Džordža i princezu Šarlot kako igra Monopol tokom porodične večeri, pošto je ova igra zabranjena u Palati zbog toga što su članovi porodice postali preterano konkurentni kada su je igrali u prošlosti.

9. Moraju da učestvuju na svadbenoj zabavi na kraljevskim venčanjima - Kao najmlađi i najslađi članovi porodice, kraljevska deca uglavnom imaju zadatak da obavljaju dužnosti na kraljevskim venčanjima. Tako su princ Džordž i princeza Šarlot ukrali šou kao članovi venčanja princa Harija i Megan Markl.

10. Ne mogu da nose crno na dnevnim događajima - U kraljevskoj porodici, crna je boja koja je rezervisana za žalost, tako da je članovima porodice, uključujući decu, zabranjeno da je nose na dnevnim događajima. Ali uvek moraju imati crnu odeću pri ruci. Svi članovi porodice moraju da putuju u crnoj odeći, u slučaju da neko neočekivano umre dok su odsutni. Kraljica Elizabeta je uvela ovaj protokol nakon što je uhvaćena bez crne haljine u Africi kada joj je otac preminuo.

11. Od njih se očekuje da služe vojsku - Po tradiciji, od muškaraca u kraljevskoj porodici se očekuje da napreduju kroz redove jedne od vojnih grana. Princ Čarls je izabrao mornaricu, kao i njegov otac, dok se princ Vilijam opredelio za vazduhoplovstvo, a princ Hari se pridružio vojsci.

12. Male princeze ne mogu da nose tijare - Kada zamišljamo princezu, zamišljamo je sa krunom na glavi. Ali po kraljevskom protokolu, tijare su rezervisane za udate kraljevske žene

13. Daju im se različita prezimena - Tehnički, članovi kraljevske porodice nemaju prezimena. Ali u modernim vremenima, članovi kraljevske porodice su počeli da usvajaju svoje titule kao svoja prezimena - Vilijam i Hari su kao deca uzimali ime Vels, dok princ Džordž i princeza Šarlot u školi koriste prezime Kembridž. Ali pošto se Megan i Hari nisu opredelili za kraljevsku titulu, par je odlučio da prezime princa Filipa, Mauntbaten, da Arčiju.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:48
DA LI STE ZNALI DA JE KATE MIDDLETON NOSILA DVE VENČANICE? Retko viđene fotografije druge haljine novi su viralni hit
Izvor: TikTok/allacortedi
Izvor: TikTok/allacortedi

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica