Kralju Čarlsu nedavno je dijagnostikovan maligni tumor na operaciji uklanjanja benignog tumora na prostati. Detalji bolesti nisu zvanično saopšteni, osim da je monarh započeo lečenje, kao i da je kraljevska porodica uz njega.

Sada Čarls III provodi sve svoje vreme između lečenja u zamku u Sandrigemu, gde nalazi najudobnije okruženje. Ali kralj redovno leti helikopterom u London na ambulantno lečenje.

Stručnjaci strahuju da bi britanski monarh mogao da se izbori sa bolešću zbog svog verovanja u moć homeopatije. Glavna stvar je da kralj ne praktikuje nekonvencionalne metode lečenja koje su u suprotnosti sa medicinom zasnovanom na dokazima.

"Njegov stav [kralja Čarlsa III] je da se komplementarni tretmani mogu kombinovati sa tradicionalnim tretmanima, pod uslovom da su bezbedni, odgovarajući i zasnovani na dokazima", navodi se u saopštenju.

Međutim, Čarls III ima snažan podsticaj da se oporavi. Unuci mu daju veoma snažnu moralnu podršku. Princ Džordž, princ Luis i princeza Šarlot održavaju kontakt sa svojim dedom i ohrabruju ga. Ove godine, umesto tradicionalnih putovanja u inostranstvo i odmora na skijanju ili na Karibima, prinčevi i princeza ostali su kod kuće. Za to nije kriva samo kraljeva bolest, već i operacija koju je imala njihova majka Kejt Midlton.

Izvori bliski britanskoj palati navode da unuci snažno podržavaju svog dedu. Istina, nije tačno naznačeno kako Karl komunicira sa svojim unucima. Deca ne posećuju svog dedu u bolnici, jer su Kejt i Vilijam odlučili da zaštite svoje naslednike od nepotrebnih negativnosti povezanih sa medicinskim procedurama. Čak i kada je Kejt bila u bolnici, muž ju je posetio bez dece. Navodno, deda i unuci komuniciraju na daljinu, ali je moguće da su se videli u Sandrigemu ili Londonu.

"Kralj dobija mnogo pozitivne energije od dece. Potreban mu je mir i tišina, ali bi bio veoma srećan da vidi svoje unuke i provede neko vreme sa njima", rekao je kraljevski biograf Robert Džobson. "Uvek je bio veoma zauzet dok su prinčevi Vilijam i Hari odrastali, i ostavljao je svoje telohranitelje da se igraju sa njima. Iako je bio veoma zauzet otkako je postao kralj, trudi se da svoje unuke viđa što je češće moguće."

BONUS VIDEO:

Mamu napali jer je dala detetu telefon u restoranu TikTok/savannahkthrower

(Yumama/T.A.S.)