Uglavnom postoje stereotipi da dadilja "mora" da bude žena, ali oni polako prestaju da važe. KimKardašijan nedavno je istakla da je za svoje sinove isključćivo uzimala u obzir muškarcedadilje, a jednog je i zaposlila. Kako je Kim objasnila, smatrala je da njeni sinovi treba da imaju dobar muški uzor.

Kompanija iz velike Britanije koja se bavi angažovanjem dadilja, AthleteMannies, ima preko 400 muških dadilja. Muškarci dadilje rade domaće tzadatke sa decom, pripremaju obroke, brinu o urednosti doma, oni takođe imaju važnu ulogu u vaspitanju dece. "Donose svežu perspektivu u brigu o deci jer podstiču samopouzdanje i inspirišu decu da budu aktivna i radoznala", kaže suosnivač kompanije Ričard Gudman.

"Mnogim dečacima nedostaju pozitivni muški uzori. Sa muškom bebisiterom dobijaju figuru "velikog brata" koji ih može naučiti vrednim životnim veštinama, podići njihovo samopouzdanje i podstaći ih da se zabavljaju i igraju posle škole", rekao je Gudman za Dejli mejl napominjući da to stvara jedinstvenu dinamiku koja može biti veoma korisna u razvoju deteta.

Kako vlasnik kompanije navodi, muške dadilje uglavnom biraju samohrane majke, poput Kim Kardašijan,jer žele da njihova deca tokom odrastanja imaju muškog uzora. Takođe, muške dadilje angažuju često i porodice u kojima očevi rade dugo i često su odsutni.

"U takvim slučajevima, muške dadilje nude dragocenu podršku i društvo deci, doprinoseći njihovom ukupnom rastu i razvoju", dodaje Gudman.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

KIM KARDAŠIJAN SE KUNE U OVAJ CHIA PUDING: Dugo će vas držati sitim, a sjajan je za mršavljenje TikTok/healthfood