Glumca Ljubinka Klarić mama je dečaka Koste koji je upisao 8. razred. Iako svoj život drži u tajnosti, gumica je pričala o vaspitavanju i podizanju sina, njihovom odnosu i majčinstvu. U jednom intervjuu je istakla da voli što je mama jedinca, odnosno da nikada nije planirala da ima više dece:

"Kostu sam dobila kada sam imala 31 godinu. Nikad pored njega nisam želela još jedno dete. Ne znam da li će ovo da zvuči loše, ali nisam ljubitelj dece. Nisam majčinski ni porodičan tip žene. Oduvek me je frustriralo stvaranje porodice, kuvanje, da podižem decu i budem u raznim Vajber grupama sa roditeljima" - ispričala je Ljubinka Klarić za Hit.

Kao i svaka mama, glumica se suočavala sa raznim izazovima u vaspitavanju, pa je tako jednom prilikom otkrila da je njen sin išao kod psihologa zbog odvikavanja od igrica:

"Danas je teško odgajati dete. Kosta trenutno ide kod psihologa na odvikavanje od video-igrica. Provodio je više od osam sati dnevno pored kompjutera, najviše dok je bio na letnjim raspustima. Sve vreme je bio razdražljiv. Pomoću terapije je boravak ispred kompjutera sveo na dva sata i postao je drugačije dete! Veseo je, a sve njegove lepe osobine, za koje sam bila sigurna da ih ima, konačno su došle do izražaja. Šalimo se i zezamo svakog jutra i nema lepšeg osećaja od tog."

Glumica je nedavno otkrila da se njen sin preselio u Ameriku kod tate da živi i tamo nastavi školovanje, a u novoj epizodi podkasta Mamazjanija pričala je koliko joj je bilo teško da se pomiri sa razdvajanjem.

"Sam dokaz da nismo previše u tom smislu vezani posesivno jeste da je Kosta otišao u Ameriku sad u junu, kod tate, i uspisao 8. razred. Odlučio je da nastavi školovanje tamo." - objasnila je Ljubinka.

Na pitanje kako je to podnela odgovorila je: "Grozno sam podnela i još uvek podnosim. Ali on je toliko srećan tamo i on je rekao - "Ja više nemam šta da tražim ovde, pogotovo posle događaja koji su se desili. Ja nikada nisam ni pripadao ovde. Ja znam da će mi tamo biti bolje." I otišao je. Bilo je teško. Prvo nisam razumela. trebalo je da bude raspust, a on je upisao školu. Jako mi nedostaje naravno zato što smo bili usmereni jedno na drugo. A onda, isključite taj trenutak roditeljske sebičnosti i kažete - Ko sam ja da mu stajem na put sreći?"

"On je u nekom sad periodu kada je njemu nekako potrebniji otac. 14, godina, dečak, to je potpuno to. I onda su ljudi bili u fazonu - "Pa kako?; Kako si ti?; Kako si to pustila?"Ja kažem šta? Da ga držim ovde u Srbiji da sedi depresivan na kompu zato što je depresivan, da bi bio pored mene? Da bih ja bila srećna. Ko sam ja? Apsolutno ću se poništiti i neću stajati na put. Njemu su vrata uvek otvorena može da se vrati kad god hoće. Ali, ako je on srećan tamo i ja sam srećna. Ako je on srećan i ja sam srećna, gde god da je na planeti." - zaključila je Ljubinka Klarić.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Glumica Ljubinka Klarić o ulozi Cvete u seriji Klan Kurir televizija