Teniser NovakĐoković i njegova supruga Jelena Đoković krstili su decu, sina Stefana i ćerku Taru, u manastiru Ostrog. Na posebnom događaju za celu porodicu prisustvovali su najbliži priojatelji, članovi porodici, kao i patrijarh Porfirije.

Svečanoj ceremoniji krštenja prisustvovao je najuži krug od dvadesetak ljudi. Kompletna porodica Đoković, koju čine: Novak, Jelena, Srđan, Dijana, Đorđe Đoković sa suprugom Saškom i sinom Aleksandrom, kao i Marko Đoković koji je samo zbog toga stigao iz Španije. Nakon krštenja na Ostrogu, porodica je sa prijateljima otišla u Podgoricu, gde su nastavili slavlje u jednom restoranu.

Kum na krštenju je bio Neven Marković, bivši fudbaler koji je karijeru završio 2016. godine u poljskoj Lehiji i on je krstio Novakovog sina Stefana, dok je malu Taru krstila Maja Kremić, direktorka u Fondaciji Đoković i najbolja Jelenina drugarica. 

Većina roditelja krsti decu nakon 40 dfana od rođenja ili do 1. rođendana, pa su se mnogi pitali zašto se Novak nije odlučio za taj korak. Njegova majka Dijana, a Stefanova i Tarina baka, ispšričala je jednom prilikom zašto je slavni teniser doneo odluku da krsti decu kada odrastu:

"Novak nosi osveštani krst koji je dobio na Hilandaru, koji mu daje snagu. Proveo je tamo tri dana, to je za njega veoma važno iskustvo. On je zaista duhovno biće, krstio se kada je imao pet godina i taj čin shvatio je ozbiljno. Ima nešto u sebi. Stalno ga pitam kada će da krsti svoju decu, a on mi kaže "kada budu mogli da shvate čin krštenja" . On želi da Tara i Stefan budu svesni da su kršteni" - rekla je Dijana.

Krštenju je prisustvovao i sin Đorđa Đokovića i Saške Veselinov, a Saška je objavila sliku sa bebom iz Ostroga i napisala emotivnu poruku svom sinu.

novak djokovic.jpg
Instagram/Printscreen 

(BONUS VIDEO)

Ovacije Novaku Đokoviću Kurir

 (Sensa)