Princ Džordž je budući kralj, odnosno, posle svog oca, on je sledeći koji će sesti na presto, a njegov život će se vrlo brzo promeniti, smatraju stručnjaci za kraljevsku porodicu.

Pre nego što je pokojna kraljica Elizabeta II umrla prošlog septembra, primećeno je da je napravila neke suptilne promene u strukturi monarhije. Pored toga što je delila deo svog pokroviteljstva drugim članovima porodice poslednjih godina, ona je takođe objavila da će vojvotkinja od Kornvola, Kamila, biti imenovana za kraljicu kada Čarls postane kralj.

Čarls je proslavio svoje krunisanje u maju, a linija nasledstva se nakon toga promenila. Njegov sin, princ Vilijam, sada je naslednik, a njegov najstariji unuk, princ Džordž, drugi je u redu za tron. Iako ima samo deset godina, kraljevski stručnjaci veruju da Džordž već počinje da se priprema za svoju buduću ulogu – i da će te pripreme imati veliki uticaj na njegove odnose sa mlađim bratom i sestrom, princezom Šarlot i princom Luisom.

Kada su Vilijam i Hari bili deca, mnogo se pričalo o tome da su braća "naslednik i rezerva", princ Hari je o tome pisao u svojim memomarima i nazvao ih je "Rezerva" - to je i bitka koju je vodio, kao i princeza Margaret, sestra pokojna kraljice.

Prošle godine je kraljevski stručnjak Danijela Elser pisala o tome kako će Džordž u vrlo bliskoj budućnosti biti primoran da se odvoji od brata i sestre.

Ona je objasnila da je pred princom "život carovanja i razgovora sa Saborom", dodala je: "Biće naučen da naoštri mač za mesto među vitezovima i iz decenije u deceniju čekaju ga nedeljne audijencije kod premijera, živeće onako kako je živela kraljicaElizabeta i oni koji su je pratili do prestola."

"Njegova budućnost kao kralja isklesana je u kambrijskom kamenu. Ovo ne važi za Šarlot i Luisa“, napisao je i Elser. "Dok se u detinjstvu, kao što je to bilo za Vilijama i Harija, svo troje dece odgajaju na isti način, značajna razlika između Džordža i njegovog brata i sestre postaće užasno poznata u godinama koje dolaze. To je neizbežno – tužno i neizbežno".

Međutim, ona tvrdi da će princ i princeza od Velsa - koji su navikli da rade stvari na svoj način - drugačije rešiti problem "rezerw". Elser veruje da će Šarlot i Luis igrati veoma važne uloge unutar monarhije, čineći ih odgovornim da je transformišu u relevantan koncept za mlade Britance.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

DA LI STE ZNALI DA JE KATE MIDDLETON NOSILA DVE VENČANICE? Retko viđene fotografije druge haljine novi su viralni hit TikTok/allacortedi