Par iz Oregona pokušao je da dobije još jednu bebu - i dobio je treće blizance! „Kada su se dve bebe pojavile na ekranu ultrazvuka, počela sam da se tresem“, kaže Ketlin (38) za protal today.com. "Bila sam u totalnom šoku iako me je doktor upozorio da će se to dogoditi."

Kako priznaje, ruke su joj drhtale i pozvala je svog muža Adama (36) da im saopšti vest, da očekuju blizance, treći put. „Kada sam mu rekla da ćemo imati još dvoje dece, bio je zatečen“, priseća se Ketlin. „Sećam se da sam pomislila kako će i moji roditelji će biti ljuti na mene, zbog detinjeg ponašanja.‘ Ketlin i Adam su 2021. godine dobili treće blizance, Luku i Lea. Braća, koja sada imaju dve godine, pridružila su se Džejmsu i Džuli (7) i Majkiju i Mari (5). Ketlin, koja je po profesiji učiteljica, beleži njihove avanture na svojoj veb stranici Half a Dozen Twins.


Prema dr Džastinu Brantu, direktoru Odeljenja za medicinu zdravlja fetusa na NYU Langone Health , verovatnoća da osoba ima troje blizanaca bila bi 1 prema 614.125. Brandt napominje da osoba koja ima porodičnu istoriju blizanaca znatno je veća verovatnoća da će imati blizance. Ketlin kaže da su Luk i Leo 13. par blizanaca u porodici ako računa generacije od njene praprababe.

Kao što se može pretpostaviti, podizanje šestoro dece ispod 7 godina nije bez izazova. „Neću da lažem – prelazak sa četiri deteta na šestoro bio je zaista težak“, otkriva Ketlin. Ali otkrila je neke trikove koji olakšavaju život. Za početak, Ketlin je investirala u robotski usisivač kako ne bi stalno podizala hranu sa poda. „Uključujemo ga noću i ne moram da razmišljam o tome“, kaže Ketlin.

Da bi pojednostavila proces naručivanja u restoranima, Ketlin će svojoj deci dati dve stvari na izbor, umesto da ih zatrpava opcijama. Kada je veš u pitanju, deca koja dele sobu dele i korpu za veš. „Svu njihovu prljavu odeću sam stavljala u jednu korpu i provodila sam toliko vremena sortirajući“, kaže Ketlin. „Sada samo pokupim veš iz soba."

„Čak ni ne slažem odeću“, dodaje ona. „Samo proverim da li je odeća čista i stavim je u fioku. Volim savijanje, veoma je lepo, ali jednostavno nemam vremena.” Ketlin sebe opisuje kao „perfekcionistu koji je na lečenju“. „Kada imate šestoro dece, zaista morate da napustite svoja prethodna uverenja o životu i navike“, kaže ona. „Volim da gledam kako svi oni međusobno komuniciraju“, kaže ona. "Veoma su vezani."  

BONUS VIDEO

Neverovatna razlika u blizancima TikTok/ciaraweese

Izvor: Yumama