Poznate ličnosti kao roditelji često angažuju dadilje za pomoć, a neki imaju izuzetno stroge kriterijume i prvila. Tako je DženiferLopez zahtevala od dadilja da rade bez slobodnog dana, pa su mnoge ubrzo davale otkaz nakon neelju dana posla. Sa strogim uslovima i velikim zahtevima suočavaju se i dadilje u domu pevačice Bijonse i repera Džej Zia.

Jedno od najvažnijih pravila jeste privatnost porodice, kao i da se ne oglašavaju javno i kada daju ili dobiju otkaz. U uslovima ugovora jeste da javnosti ne smeju biti poznata čak ni njihova imena. Kako bi njena deca imala svu potrebnu negu, Bijonse je angažovala čak 8 dadilja u isto vreme. Bile su joj potrebne po tri dadilje za blizance Rumi i Ser, a dve za najstariju ćerku BluAjvi.

Pošto blizanci spavaju u različito vreme, Bijonse je odlučila da su im potrebne po tri dadilje: ujutru, popodne i uveče, kako su za medije istakli poznanici porodice. Svaka dadilaj ima poseban zadatak, pa je tako pre nekoliko godina jedna od pomoćnica imala samo jedan zadatak: da menja Blu pelenu svakog sata. Posle toga su se promenili zahtevi, a pop diva je, kako se pisalo u medijama, naredila dadiljama da nauče njen ples iz spota "Single Ladies" i zabavljaju ćerku kada joj nedostaje majka.

Još neka od uslova koje je Bijonse postavila dadiljama jeste da govori dva jezika - engleski i francuski, da budu spremne da putuju sa njima po svetu, moraju da znaju kako da se savršeno snađu u Bruklinu, mestu gde Bijonse i Džej Zi provode puno vremena, a pošto Blu Ajvi voli modu, dadilje su u obavezi da idu sa njom u kupovinu.

Izvor: Yumama