Ljubav ne zna za granice, posebno kada je roditeljska. Tako su se mnoge svetske poznate ličnosti odlučile da postanu očevi nakon 50. rođendana. Mnogi u kasnom odlučivanju za roditeljstvo nalaze prednosti, ali i mane - mišljenja su podeljena. Neki smatraju da je kasno roditeljstvo dobro jer su osobe emotivno zrelije i iskusnije, a drugi ističu da je to sebičnost jer u kasnijim godinama nema dovoljno energije i zdravlja da bi se posvetili deci. Bez obzira kojoj grupi pripadate, složićete se da je najbitnije da dete bude paženo, negovano, voljeno i da zdravo i bezbedno odrasta.

Otkrivamo koje poznate ličnosti su postali očevi posle 50. godine:

Brus Vilis - Zvezda filma "Umri muški" sada ima 68 godine, a ima posebnu čast i sreću da podiže 5 ćerki. Rumer, Skaut i Talulu glumac je dobio u braku sa glumicom Demi Mur, dok su Mabel i Evelin iz braka sa manekenkom Emom Heming. Najmlađa ćerka rođena je nedavno, glumac je tada imao 59 godina. Glumac tvrdi da se "sve njegove devojke", uključujući njegovu prvu i sadašnju suprugu, dobro slažu jedna sa drugom. Demi Mur i njene ćerke su čak prisustvovale venčanju Brusa i Eme.

Al Paćino (83) je otac troje dece, iako se nikada nije ženio. Al Paćino je prvi put postao otac u 49. godini - učiteljica glume Džen Tarant rodila mu je ćerku Juliju Mariju Paćino. Uprkos dugo očekivanom roditeljstvu, par je ubrzo raskinuo. Drugi put Al Paćino je saznao za radosti očinstva tek u 61. godini, kada je glumica Beverli D'Anđelo rodila blizance - Antona Džejmsa i Oliviju Rouz. Ova veza je takođe ubrzo raskinula, iako kažu da je par uspeo da održi prijateljske odnose i da glumac aktivno učestvuje u podizanju dece.

Robert de Niro - Prvo dete glumca bila je ćerka njegove prve supruge Dren. Glumac je usvojio devojčicu i čak je nekoliko puta glumio u filmovima sa njom. Kasnije je njegova žena rodila njihovo zajedničko dete - sina Rafaela. Sa 52 godine, glumac je ponovo postao otac. Zabavljao se sa bivšom manekenkom Tuki Smit, a posle nekog vremena stariji par je odlučio da dobije bebu uz pomoć vantelesne oplodnje i surogat majke. Kao rezultat toga, rođeni su dečaci blizanci Julian Henri i Aaron Kendrik. Robert De Niro nije dugo bio samac. Godine 1997. oženio se bivšom stjuardesom Grejs Hajtauer, koja mu je rodila još dvoje dece, sina Eliota i ćerku Helen. Ćerka je rođena kada je glumac imao 68 godina. Nedavno je objavljeno da je glumac dobio sedmo dete.

Džordž Kluni - Kada je miljenik mnogih dama odlučio da se oženi, Džordžova izabranica bila je 39-godišnja Amal Alamudin, poznata advokatica iz Velike Britanije. Vest da će Džordž Kluni prvi put postati otac izazvala je pravu senzaciju. Niko nije očekivao da će već sredovečni glumac biti spreman na takav korak. U vreme rođenja blizanaca Aleksandra i Ele Kluni je bilo 56 godina. Glumac nekoliko meseci pre porođaja nije ostavio suprugu ni na sekund i tvrdi da mu je to bio najsrećniji trenutak u životu.

Majkl Daglas - Ovaj 72-godišnji glumac, dobitnik Oskara, Zlatnog globusa i Emi, podiže troje dece - sina Majkla Kamerona iz braka sa Diandrom Luker - ćerkom austrijskog diplomate, kao i sina Dilana Majkla i ćerku Keris sa sadašnjom suprugom i glumicom Ketrin Zitom Džons. Dilan je rođen kada je glumac imao 56 godina, a Karin - tri godine kasnije.

Glumac je više puta priznao da krivi sebe što malo pažnje posvećuje svom prvencu Kameronu. Mladić je 2010. godine uhapšen pod optužbom da je prodavao drogu. Zahvaljujući intervenciji advokata njegovog oca, Kameron je uspeo da izbegne doživotnu kaznu i proveo je samo 7 godina u zatvoru.

Pol Makartni - Ne samo da je ušao u istoriju kao član Bitlsa i 16-struki dobitnik Gremija, već je uspeo da postane i otac mnogo dece. Meri, Stela, Džejms i Heder su bili u braku sa Lindom Istman. Inače, Heder je Lindina ćerka iz prvog braka, koju je Pol odmah usvojio. Nažalost, Paulova voljena Linda preminula je od raka dojke 1998. Posle nekog vremena, Pol je započeo ozbiljnu vezu sa bivšim modelom Heder Mils. A 2003. godine, kada je Pol napunio 61 godinu, rodila mu je ćerku Beatris. Iako ovo nije spasilo par od rastanka, muzičar je bio veoma srećan zbog rođenja svoje ćerke i tvrdi da mu je to dalo novu snagu za kreativnost. Sada 80-godišnji Pol Makartni oženjen je treći put. Njegova izabranica je američka poslovna žena Nensi Ševel. Ovaj par još nema zajedničku decu. Ali ćerka Stela, poznati modni dizajner, rodila je decu i Pol Makartni ima petoro unučadi.

Hju Grant - Holivudski glumac je oduvek bio protivnik formalnog braka i dece, jednom prilikom je izjavio: "Imati lepu kuću, porodicu i decu ne znači živeti sa mnom". Zato je odjeknula vest da je glumac, koji je 2011. godine imao 51 godinu, prvi put postao otac. Kineska glumica Tanglan Hong rodila je Hjuovu ćerku, koja je dobila ime Tabita. Godinu dana kasnije, par je dobio sina Feliksa. Tokom naredne dve godine, Hju Grant je imao još dvoje dece. Šveđanka Ana Eberštajn rodila je glumcu sina Hjua Džona Munga i ćerku čije ime još uvek nije poznato. Hju ozbiljno shvata vaspitanje dece i veruje da je najvažnija stvar u ovom pitanju disciplina, jer, kako je naveo, novac može pokvariti karakter od rođenja bilo kome.

U galeriji ispod pogledajte slike poznatih očeva koji su postali tate posle 50-ih godina!

Profimedia POZNATE LIČNOSTI KOJI SU POSTALI OČEVI SA VIŠE OD 50 GODINA

Izvor: Yumama