Dugo je Džordž Klunija pratila titula najpoželjnijeg neženje, mnogi su smatrali da će tako i ostati i da nikada neće imati decu. I sam je u par navrata priznao da mu dečija prisutnost stvara nelagodu i da se ne snalazi najbolje kada je okružen njihovom bukom. Neko vreme je čak i kružila priča po medijima da je čak zamolio svog tadašnjeg prijatelja glumca Bred Pita da mu ne dolazi u posetu sa svojom decom.

Ali 2014. godine sve se menja, tada se oženio pravnicom za ljudska prava Amal, a tri godine kasnije par je dobio preslatke blizance. Kluni svoju decu nikako ne prikazuje u javnosti, a kada u intervjuima govori o svojim petogodišnjim blizancima Aleksandru i Eli, tvrdi da ga je očinstvo promenilo na njemu neočekivan način. "Jako su zabavni i vole da me zezaju", rekao je Kluni na podkastu sa Markom Maronom, dok je razgovarao o svojim blizancima. "Samo ih gledam i razmišljam, ne mogu da budem sretniji. Iznenađen sam koliko me ispunjuju svaki dan".

Kluni je oduševljen što može da učestvuje u odgoju svojih blizanaca i želi da ih usmeri kako bi jednoga dana odrasli u samosvesne i kvalitetne ljude. "Uvek sam osećao odgovornost prema drugim ljudima, ali kada imate vlastitu decu, shvatite da ste odgovorni za njihove živote na način na koji dotad niste bili", rekao je glumac i dodao da želi da im bude dobar primer u životu. 

Glumac je dodao kako je njegova i Amalina odgovornost da njihova deca razumiju da su rođena sa privilegijom i da imaju sve što im je potrebno, ali da tako ne žive svi ljudi na ovoj zemlji. "Želim da ih naučim da budu empatični prema osobama koje nisu imali tu sreću da se rode u imućnim porodicama", izjavio je Kluni.

Nekad sam bio okrenut samo sebi, a sada plačem četiri puta dnevno

Klunijevi momački dani daleko su iza njega. Sada mu je život ispunjen suzama, brigom o deci, roditeljskim mukama i čini se da mu to uopšte ne smeta. Ranije je dok su njegovi blizanci bili bebe izjavio: "Ja plačem više nego oni. Trenutno plačem četiri puta dnevno jer sam preumoran". Holivudski glumac je uvek o Amal govorio samo pozitivne stvari, ali kada ju je upoznao u novoj, majčinskoj ulozi, počeo je da je ceni još više.

"Divim se svojoj supruzi jer ih doji i spava po dva sata u komadu, ali ljubav koju vidim u njoj je nešto predivno."

Iako nije ni sanjao da će postati otac u 56. godini, iako mu je teško u 61. godini da trči za petogodišnjacima, Kluni tvrdi da mu je očinstvo nešto najbolje što mu se dogodilo u životu.

(Yumama)