Prijanka Čopra, bivša Mis sveta nedavno je proslavila prvi rođendan svoje ćerkice, ali i otkrila koliko je burna bila ta godina. Otvoreno je govorila o tome da je njena devojčica koju je dobila uz pomoć surogat majke, provela prvih 100 dana u jedinici intenzivne nege pre nego što je došla kući.

Sada, prvi put, Prijanka deli srceparajuće detalje o prvih nekoliko meseci njene devojčice. U intervjuu za britanski Vog, jedna od najlepših žena sveta je rekla da je njena ćerka Malti rođena sa 28 nedelja, što je 12 nedelja pre termina.

"Bila sam u operacionoj sali kada je izašla. Bila je tako mala, manja od moje ruke. Videla sam šta medicinske sestre rade na intenzivnoj nezi. One rade Božije delo. Moj muž i ja smo stajali tamo dok su je intubirali. Ne znam kako su uopšte u njenom malom telu pronašli ono što im je bilo potrebno da bi je intubirali", rekla je Prijanka.

Kako je dodala, za nju je roditeljstvo izuzetno emotivno, a dodatno je i teško kada vidite da se dete bori za život.

"Proveli smo svaki dan sa njom. Držala sam je na grudima, i moj muž je. Nisam znala da li će uspeti da preživi ili ne", rekla je Čopra.

Prijanka se zatim dodatka i raznih negativnih komentara sa kojima se susrela zbog surogat majčinstva:

"Put ka majčinstvu bio je pun prepreka. Imala sam medicinske komplikacije.Surogat majčinstvo je bilo neophodan korak, i tako sam zahvalna što sam mogla to da izvedem. Naša surogat majka je bila tako velikodušna, ljubazna, ljupka i zabavna. Brinula se o ovom dragocenom poklonu za nas svih šest meseci. Ljudi koji su me napadali me ne poznaju! Ne znaju kroz šta sam prošla. I samo zato što ne želim da objavim svoju medicinsku istoriju, ili dokumentaciju moje ćerke, ne daje vam za pravo da izmišljate koji bi to razlozi mogli da budu."

(Yumama)