Aleksandra Vasković, supruga pevača iz grupe Leksingron, Bojana Vaskovića, redovno deli detalje iz njihovog porodičnog života na društvenim mrežema. Međutim, u poslednje vreme je njen Instagram profil prepun emocija, nežnosti i hrabrosti.

Aleksandra koja se porodila polovinom novembra i na svet donela treće dete, devojčicu Helenu je vrlo brzo objavila i da njihova beba mora na operaciju zbog urođene srčane mane. Ovo je izazvalo lavinu komentara u kojoj su im pratioci pružali podršku.

Nakon mesec dana oporavka u bolnici, devojčica Helena i mama Aleksandra su se konačno uputile kući. Bojanova supruga je i o tome obavestila svoje pratioce, a uz vesti o izlasku iz bolnice objavila je i emotivan video snimak.

Dolazak kući u kojoj su je sa nestrpljenjem čekala starija deca i suprug, bio je veoma emotivan. Tom prilikom nastale su iskrene fotografije koje su, kako su komentarisali, mnogima izazvale suze na očima. Pored ovih fotografija iz kojih izvire ljubav i najlepše emocije, Aleksandra je napisala i kroz šta je sve prošla u prethodnih mesec dana.

"Svaka majka koja je nekad bila u bolnici sa detetom zna koliko to može biti teško. A kada na to dodate i razdvojenost od ostale dece od kojih se nikad niste odvojili duže od 3 dana, sve postaje dodatno emotivno i psihički izazovnije. I tu počinje žongliranje, cele uže i šire porodice, kako im objasniti a ne opteretiti ih previše, a opet ih ne lagati već naći pravu meru istine, koliko njihove godinice mogu podneti.. Stvarno smo se trudili i zaista bez video call-a ne znam kako bismo izgurali. Ali najteže su mi padale njene suze , koje osmehom želi da prikrije, uz reči da joj je nešto upalo u oko.. Srećom bilo je i momenata kada me Mič pita da li ja sada “tu” ( u bolnici ) živim pa brzo svi prasnemo u smeh.. I tako u krug mesec i po dana.. Ponosna sam na njih kako su dostojanstveno podneli našu razdvojenost, kako je Anđa uspela da isprati sve svoje školske obaveze i kako je Mič uspeo da zaspi bez ruke u mojoj majici. Ove slike nastale su spontano kada sam ušla u kuću i zauvek će me podsećati na to koliko su mi nedostajali, kao vazduh koji dišem", napisala je Aleksandra uz ove predivne fotografije:

Ove Aleksandrine reči izazvale su brojne komentare i emocije kod njenih pratilaca.

"I nakon čitanja teksta sam duboko udahnula sa očima punih suza", "Svaku reč osećam jer smo bili u sličnoj situaciji. Toliko sam ponosna na mog hrabrog sina i ovu decu koja prolaze i čekaju naš povratak kući. I hvala Bogu, i dočekaju", "Suza suzu stiže... Bravo je mala reč, beskrajno ste hrabri", "Majka... Pa kako drugačije kada su majčino srce i duša jači i od kamena", samo su neki od komentara.

(Yumama)