Glumica Danijela Vranješ (48) pre 5 godina postala je majka devojčice Eme. Kako se porodila u 43. godini, Danijela je bila na meti brojnih komentara osoba koje su je osuđivale da je kasno ostala trudna, iako glumici to nikada nije bilo jasno.

"Ne razumem zbog čega se ljudi toliko iščuđavaju. Živim život kakav žive i moje svetske koleginice. Sve one izgledaju bolje i mladolikije od mene, i rađaju decu ako hoće, ali samo kod nas se javne žene tretiraju kao čuda ako se porode kasno", objašnjava Danijela i dodaje da je Monika Beluči prvo dete takođe dobila u 43, a drugo u 48. godini.

"Nisam se spremala da budem mama. Nikada nisam ni mislila da ću to postati i ta tema nije me opterećivala. Družila sam se, putovala, živela rasterećeno i bez razmišljanja o tome hoću li se udati i imati dete. To je ljudima veliki kamen spoticanja. Mnoga deca rađaju se u pogrešnim vezama, jer se potomstvo i brak jure. Takođe, brojne divne veze su upropašćene jer parovi ne mogu da imaju decu, pa idu na vantelesne oplodnje, ženi se od hormona raspadne psiha, a zatim i odnos. Sve što je na silu, nije dobro", rekla je svojevremeno glumica, a ćerka Danijele Vranješ došla joj je, zapravo, u pravo vreme.

"Roditeljstvo u četrdesetim je svesnije i, u mom slučaju, bolje. Nisam nervozna mama, nisam uplašena, željna života, zabave, provoda. Spremna sam za svoje dete. Dovoljno sam pametna i zrela da mogu da procenim šta mom detetu treba i zato je Ema tako fantastično mirna. Ona je veoma harmonično dete, ima iskreno i prirodno okruženje. Daleko od toga da smo Igor i ja savršeni roditelji, ali prirodni smo i zreli", rekla je tada glumica, ali trudnoća u petoj deceniji ipak je za nju značila i neke izazove.

Glumica se odlično osećala u svojoj trudnoći, ali se zbog godina smatralo da je njena trudnoća rizična, pa je morala da leži u bolnici jer pravila tako nalažu.

"Na tom odeljenju bila sam jedina koja nema nikakav problem, a sve ostale devojke s rizičnom trudnoćom imale su od 25 do 30 godina. Hoću da kažem da rizik nema veze s godinama, već zavisi od žene i njenog zdravlja. Žao mi je samo što se nisam porodila prirodnim putem, ali nismo želeli da bilo šta prepustimo slučaju", rekla je Danijela.

(Yumama/ Story)