U današnje vreme, zbog zahtevnog profesionalnog života, sve je više žena koje se odlučuju za kasno majčinstvo. To dokazuje da žena u četrdesetima još uvek može biti savršen roditelj jer osim majčinske ljubavi može ponuditi i životno iskustvo i zrelost.

Ovih osam poznatih mama su se odlučile da krenu na put majčinstva u kasnijim godinama i za njih je to bila prava odluka.

Džanet Džakson

Pevačica se udala za svog trećeg supruga 2012, a pet godina kasnije rodila je dečaka. Tada je imala 50 godina, a trudnoću je opisala kao blagoslov. Objavljeno je da je imala zdrav porođaj bez stresa.

 Madona

Pevačica je u 42. godini rodila drugi put. Njena najstarija ćerka rođena je 1996. kada je imala 38 godina. Kasnije je Madona proširila svoju porodicu usvojivši još 4 dece.

Nikol Kidman

Sa 24 godine doživjela je spontani pobačaj dok je bila u braku sa Tomom Kruzom. Nakon toga par se odlučio na usvajanje i postali su roditelji dečaka i devojčice.

Međutim, 2008. godine glumica je rodila svoju prvu biološku ćerku kada je imala 40 godina. Iako joj je bilo rečeno da šanse za začeće iznose samo 2 odsto, ona je dobila dete sa suprugom Kitom Urbanom. Par je drugu ćerku dobio pomoću surogat-majke.

Meril Strip

Oskarovka je 1991. godine rodila svoje četvrto dete, samo 10 dana pre nego što je napunila 42 godine. O svom porodičnom životu iskreno je rekla: "Majčinstvo, brak, to je balans."

Iman

Manekenka rođena u Somaliji drugu ćerku dobila je sa Dejvid Bovijem. Tada je imala 45 godina. Iman ima još jedno dete, rođeno 22 godine ranije.

Kim Basindžer

Glumica je svoje jedino dete sa tadašnjim suprugom Alekom Baldvinom rodila u 41 godini. Njihova ćerka Ajrlend danas ima 26 godina i čini se da će krenuti stopama svojih slavnih roditelja.

Alisa Milano

Ova glumica je sa drugim detetom ostala trudna u 41 godini, samo dve i po godine nakon što je rodila sina Mila. Otkrila je: "Želim imati još jedno dete, želim da Milo ima brata ili sestru i da ima sa kim rasti."

Bridžet Nilson

Danska glumica i model rodila je svoje peto dete sa 54 godine. Izjavila je da joj trudnoća nije bila laka. "Nakon što sam rodila, došla sam k sebi tek za dve ipo nedelja", rekla je.

(Yumama)