Britanska kraljevska porodica se okupila u ponedeljak na sahrani kraljice Elizabete II. Ovaj događaj renosio je ceo svet, bio je vrlo emotivan, ali najveću pažnju i najviše rasprave izazvala je princeza Šarlota.

Iako su se mnogi pitali da li će deca kraljičinih unuka, princa Harija i princa Vilijama prisustvovati sahrani, veče pred oproštaj stiglo je obaveštenje da će Šarlot i Džordž biti na ispraćaju svoje bake. Samo njihovo pojavljivanje privuklo je pažnju celog sveta, a njihovo dostojanstveno ponašanje bilo je dokaz da su zaslužni titule koju nose.

Međutim, slika koja je obišla čitav svet definitivno je slika princeze Šarlot koja plače. Iako se kasnije spekulisalo da princeza nije plakala nego je trljala oči jer joj je nešto zasmetalo, ovaj prizor slomio je brojna srca. Bilo kako bilo, nesumnjivo je da je za mladu princezu ovo bio jedan vrlo tužan dan. Izgubila je prabaku za koju je bila veoma vezana, a mnogi smatraju da je ona prava naslednica kraljice Elizabete II.

Nakon ove fotografije koja je obišla svet, usijale su se i društvene mreže. I dok su neki bili potpuno slomljeni ovim tužnim prizorom i pisali da saosećaju sa njom, drugima nije bilo jasno zašto su uopšte dozvolili da devojčica od 7 godina prisustvuje sahrani, a i zašto su mediji njenu uplakanu fotografiju objavili u svim svetskim časopisima.

Princeza Šarlot
Phil Harris/Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia Princeza Šarlot

"Ovo je razočaravajuće. Ovo je trebalo da bude privatan trenutak za malu devojčicu... Molim vas, skinite ovu fotografiju. Osećam da je prilično nametljivo i nije fer prema detetu koje tuguje zbog gubitka svoje bake", jedan je od komentara.

Pogledajte još fotografija princeze Šarlote sa ovog važnog dana:

Raw Image Ltd / Goff Photos / Profimedia, Doug Peters / PA Images / Profimedia Princeza Šarlot

Šta vi mislite, da li je u redu što je ova slika male princeze objavljena javno?

(Yumama)