Kraljica Elizabeta II ove godine je slavila 70 godina na prestolu, a biće upamćena po vedrini i tome što nikada nije skidala osmeh sa lica. Glavni razlog za to je definitivno lekcija koju je naučila od svoje majke i koje se držala do poslednjeg dana, 8. septembra 2022. godine kada je preminula.

"Jedna od lekcija koju je vrlo rano naučila od svoje majke bila je to da se usresredi na pozitivno. Vidiš nešto loše, ali vidiš i nešto dobro. Kraljica je uvek bila jako dobra u tome", otkrila je prošle godine biograf Seli Bedel.

Ta važna stvar koju je naučila još kao dete pomogla joj je kroz ceo život. Predsednica Sandringhamskog ženskog instituta bila je kod nje na prijemu 2021. godine i prisetila se kako je to izgledalo, a oslikavalo je upravo ono što ju je majka naučila.

"Njen smisao za humor bio je sve vreme prisutan, i odlično smo se ispričale. Za nju je to bio gorko-sladak vikend, ali nije bila potištena. Bila je u odličnoj formi", prisetila se predsednica.

Zahvaljujući savetu svoje majke, Kraljica je uvek shvatala da uprkos svim lošim trenucima, treba pronaći pozitivne stvari i nastaviti sa svojim poslom. Ovo je ujedno i vredna lekcija koju svi treba da naučimo svoju decu, i uz pomoć nje će izrasti u srećnije osobe koje hrabro koračaju svojim putem i ne dozvoljavaju da ih bilo šta poremeti.

(Yumama)