Jelena Đoković je vrlo atraktivna na društvenim mrežama, a njene savete o roditeljstvu mnogi sa radošću čitaju. Supruga našeg slavnog tenisera Novaka Đokovića ovog puta objavila je sliku sa vrlo poučnim tekstom na temu roditeljstva.

"Ljudi vrlo često kažu da bi za svoju decu umrli, ako treba. Ali, da li biste za njih živeli? Stvarno živeli? Pravili bolje izbore. Bili bolji uzori. Ostavili loše navike. Brinuli o sebi fizički i psihički, vežbali, zdravo se hranili, da biste živeli pored njih dugo i srećno? Deci nije potrebno da budete spremni da za njih umrete. Potrebno im je da za njih živite", tekst je koji se Jeleni očigledno mnogo dopao pa je poželela da podeli i na svom profilu.

Jelena Đoković
Printskrin, Instagram/jelenadjokovicndf Jelena Đoković o roditeljstvu

Jelena je nedavno govorila i o tome kako ona rešava situacije kada se deca prepiru oko nečega. Vodi se time da se treba spustiti na njihov nivo, a evo kako ona to radi:

"Treba kazati, recimo, vidim da ste se igrali one igre i sestra smatra da je sad na nju red za igračku, a brat kaže da je na njega red. Stavite se u njihove cipelice, deca treba da vide da ste došli kao neutralna osoba. Oni će naravno negirati sve, ali onda opet insistirajte da se ne zovu pogrdnim imenima, da ne kažu jednom drugom – ti si lažov lažov, grubijan… Dakle, treba da postoje jasna pravila u kući. Kod mene je uvek u kući dogovor. U situacijama kad se prepiru kažem – hajmo sad tajm-aut, da svako kaže šta želi. Ćerka, pošto je mlađa, često neće da kaže. Onda dam Stefanu da kaže šta on želi, pa onda opet insistiram da i Tara kaže svoje da bismo došli do rešenja, u suprotnom ćemo sve po Stefanovom… Tako je podstičem da i ona kaže šta želi. I ubrzo oni zaborave oko čega su se svađali. U svemu je važno ne zauzimati stranu, već posredovati, pomoći deci da reše problem", rekla je Jelena.

Pogledajte slike bračnog para Đokovića sa ćerkom Tarom i sinom Stefanom:

Printskrin, Instagram/jelenadjokovicndf Novak i Jelena Đoković sa decom

(Yumama)