Manekenka Ivana Korab se četvrti put podvrgla vantelesnoj oplodnji. Ona je prošle godine u februaru rodila sina Matea, kog je takođe začela veštačkom oplodnjom, a želja za drugim detetom je toliko jaka da se odlučila četvrti put na taj veliki korak.

Ivana kaže da sada ima dosta manje pritiska u odnosu na prethodne pokušaje vantelesne oplodnje.

"Mnogo mi je lakše sada, što se tiče samog pritiska i opterećenja da li će uspeti, ali pošto radimo drugačiju proceduru malo je duži proces. Imala sam desetu anesteziju za dve i po godine, tako da ima svojih loših strana, ali kad dođe bebana sve će to biti zaboravljeno kao i prvi put", rekla je Ivana za Blic.

Ona kaže da je oduvek želela da ima dečaka i devojčicu ali da se mnogi šale da će ponovo biti dečak, da je ona stvorena da bude majka dečaka.

Podsetimo, kada je rodila sina Matea, to je bio treći pokušaj vantelesne, dok je nakon drugog Ivana izgubila bebu, o čemu je otvoreno govorila.

"Kada sam saznala da sam ostala u drugom stanju bila sam presrećna, na sedmom nebu. Pošto lekari predlažu da se, kako embrion ne bi ispao, leži par dana, otišla sam kod mame i tamo provela neko vreme. Predlog je bio dva, ja sam ležala četiri dana, bukvalno sam ustajala samo da odem do toaleta i da se istuširam. U jednom momentu posetio me je brat sa mlađim sinom i kada sam silazila niz stepenice da ih dočekam niz noge je počela da mi curi krv, poput scene iz nekog horor filma. Toliko mi je bilo teško da sam naricala, nisam mogla da se suzdržim. Mesec dana sam bila kao zombi. Po sedam sati dnevno sam na telefonu igrala neku glupu igricu", ispričala je manekenka tada, koja uprkos lošem iskustvu, nije odustajala i pola godine kasnije, treći put je otišla na vantelesnu, zatrudnela i rodila zdravog dečaka.

"Poenta je koliko ti hrabrosti treba da prolaziš kroz sve to, da ne digneš ruke i ne kažeš: 'E, okej, nije mi suđeno'. Ne znači da ti nije suđeno, već samo da ti malo više vremena treba, da moraš malo više da se potrudiš", dodala je Ivana.

(Yumama)