Jelena i Novak Đoković roditelji su dvoje dece - Stefana i Tare, a o svojim načinima vaspitanja često vole da progovore javno. Mnogo puta su istakli da svoju decu nikad ne vaspitavaju batinama, a knjige u životu dece imaju važnu ulogu. 

Jedna od odluka koje su doneli jeste i ta da deca više ne smeju da gase svećice na torti, a mnogi su se začudili ovakvim stavovima.

"Svi smo u kosovskim manastirima i crkvama palili sveće za žive i upokojene, za zdravlje i mir. Sveća je simbol nesebične žrtve, ona sagoreva sebe da bi drugima dala svetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svetlosti Boga. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju?! Zapitala sam se i poželela da makar u svom domu promenim taj običaj", objasnila je Jelena, kako prenosi Stori.

Mnogo puta su govorili o načinima vaspitanja, a Jelena je istakla da knjige i jezici imaju važnu ulogu u razvoju njihove dece. "Ja jako volim priče, i sama tako učim dosta. Gledamo da, nakon svake pročitanje knjige, nađemo neku primenu toga što smo pročitali. Ja sam pokupovala gomilu knjiga na engleskom i prevodila sam ih na srpski, jer sa Stefanom pričam samo na srpskom. Pre kada smo imali dadilje one su pričale na engleskom i tako je on učio i to kao drugi jezik. Ali mi u kući pričamo na srpskom", objasnila je na početku Jelena.

izvor: yumama