Volimo da čujemo priče poznatih mama i tata kako to život u izolaciji izgleda u njihovom domu. Da, sada su i oni u potpuno istoj situaciji kao svi mi. Jelena Đoković je u jednom lajv uključenju ispričala kako se oni provode, šta čitaju, u čemu uživaju zajedno. 

Poznata mama je otkrila da priče i čitanje imaju veliku ulou u njihovim životima.

"Ja jako volim priče, i sama tako učim dosta. Gledamo da, nakon svake pročitanje knjige, nađemo neku primenu toga što smo pročitali. Ja sam pokupovala gomilu knjiga na engleskom i prevodila sam ih na srpski, jer sa Stefanom pričam samo na srpskom. Pre kada smo imali dadilje one su pričale na engleskom i tako je on učio i to kao drugi jezik. Ali mi u kući pričamo na srpskom", objasnila je na početku Jelena.

"Ja sam, kao i svaka mama, primetila da posle izvesnog vremena ni taj sistem ne pali, da moramo da nađemo druge načine da animiramo decu. Stefan me do skoro nije pitao za TV ili za Ajped, a to sada dosta traži. Imam problem sa tim, odolevam i ne odolevam, u nekim trenucima popustim. Pre neki dan sam popustila i gledali smo film "Doktor Dulitl", to sam izabrala jer sam smatrala da će to i njima biti zanimljivo. Iz tog filma smo takođe izvukli pouku da strah i neznanje dovode do odluka da nešto napadnemo i želimo da odgurnemo, iz scene kada jedan doktor napada drugog u filmu", ispričala je Jelena.

Osvrnula se, potom, i na česta putovanja koja remete dečju rutinu, a kako je navela ona i Novak sa tim se posebno susreću u slučaju mlađeg deteta, trogodišnje ćerke Tare.

"Imam problem sa Tarom - kada putujemo menjamo rutine, krevete, vremenske zone, to deci ne pada baš najbolje. Da bi deca znala koja je njihova rutina, potrebno je da znamo neke veštine roditeljstva koje možda nisu popularne. Sada je stresno vreme, vreme karantina, dosta dece oseća stres svojih roditelja. Evo konkretno moja ćerka... Ja sam juče od tri do šest ujutru radila neke tehnike kako da joj pomognem da zaspi. Neispavanost je veliki problem, ali postoje veštine kako da pomognemo deci da što bolje zaspe i da i mi i oni budemo odmorni i da iskoristimo dan za lepe aktivnosti", istakla je Jelena.

"Eto, htela sam da podelim sa vama ljubav prema učenju sa decom. Mi svojim delima uvek pokazujemo ko smo, šta smo i kako mi mislimo i kako se ophodimo prema drugima, i na neki način jesmo učitelji i pokazatelji onoga u šta mi verujemo", ispričala je nasmejana mama.

Na pitanje kako provodi dane u karantinu odgovorila je da čita i da se bavi decom i poslom.

Zatim je ispričala i kako će provesti vreme sa Novakom kada završi razgovor sa pratiocima putem lajva.

"Neću moći još dugo da budem na lajvu, jer imamo zakazan "Uno" čim Novak stavi decu u krevet", rekla je Jelena , otkrivši da ona i Nole vole da igraju karte.

"Ljubim vas i pozdravljam, idem mužu svom, deca su zaspala. Baš mi se ide kući gore kod mojih, trenutno sam u podrumu", rekla je Jelena na kraju kroz smeh.

Zapratite nas i na Instagramu!