Jovana i Željko Joksimović su roditelji troje dece - sina Koste i ćerki Ane i Srne. Obožavaju ovu životnu ulogu, a kada je u pitanju vaspitanje, trude se da decu nauče pravim vrednostima i uživaju u zajedničkim trenucima.

"Tokom leta sam imala dovoljno vremena, svi smo bili zajedno, uživali u tome svakog dana, i taj osećaj me još drži. Osim toga, ako nešto volite, a ja volim da budem sa svojom decom, vremena se uvek nađe. Ako ne mogu ujutru, mogu po podne, uveče. I zaspati zajedno je svojevrsna svečanost, tako da je, generalno, sve to u redu", rekla je Jovana Joksimović za Blic.

Ona je progovorila i o vaspitanju dece i otkrila da li ona i Željko imaju neke nesuglasice po tom pitanju.

"Ne odstupamo samo od toga da oni sutra budu dobri, normalni, vredni i pošteni ljudi. I to je nešto što deci može, ubeđena sam, da se pokaže samo primerom, što opet znači da nas dvoje moramo da damo sve do sebe, da budemo uzor, i ta činjenica uveliko određuje i naše ponašanje. I prema njima, i prema drugima, i prema sebi. Sve ostalo su sitnice, one od kojih je sastavljeno svako odrastanje", rekla je.

Jovana je pričala i o tome da li je mamina i tatina popularnost otežavajuća okolnost za klince.

"Malo mi je neprijatno kada čujem takvo pitanje, pošto vrlo dobro znam koliko na ovom svetu ima dece i bez roditelja, ili koja rastu u bedi, pa ih niko ne pita da li im je to otežavajuća okolnost. I stvarno bi, po meni, bilo razmaženo, neprimereno i nepristojno da se ja sada žalim na tu vrstu uslova u kojoj moja deca žive. Ona će sutra da budu svoja, poznata ili ne, svakako će imati niz situacija koje će da budu na ovaj ili onaj način teške, i ja mislim da je to normalno, i da nas dvoje samo treba na to da ih pripremimo."

"Škola u koju ide Kosta i odabrana je jer u njoj decu uče da rade, da budu odgovorni, da sami rešavaju sve svoje zadatke. Samim tim, naše učestvovanje u njegovom učenju je više na nivou igre, kroz koju, opet, dodatno razvija sve ono što uči u školi. Za sada sam i više nego zadovoljna. Vredan je on dečak."

Pored sina Koste, njih dvoje imaju i dve ćerke - Anu i Srnu, koje uskoro pune četiri godine.

"One su prave devojčice, ali i totalno različite, a fascinira me ta njihova sposobnost da odaberu baš onu garderobu koja savršeno odgovara njihovim karakterima. I tu nema ništa od Željka kod njih, samo od mame, te se nadam da ovaj deo intervjua on neće da čita, da izbegnemo svađu. Šalim se, naravno, pokupile su svašta od svakoga od nas."

yumama/blic