Još pre nego što se rodi, beba prepoznaje majčin glas. Samo nekoliko nedelja nakon rođenja, počinje da prepoznaje i lik, a sa sa šet meseci beba već zna da je mama samo jedna!

A onda dolazi i trenutak kada beba postaje "luda" za tatom. Očevi su obično ti koji odlaze na posao, pa kada se vrate, detence ne može da se obuzda od sreće i uzbuđenja kada ga ugleda. I zamislite sada svu tu ljubav prema mami i tati - duplo, ali u isto vreme, što je slučaj u porodicama sa blizancima.

Baš tako je u domu porodice Joksimović. Jovana i Željko, sve ove faze su već prošli sa četvorogodišnjim Kostom, a sada svu tu lepotu ponovo prolaze sa bliznakinjama Srnom i Anom. Međutim, kod njih je malo drugačija situacija jer kada odu na posao, one opet mogu da ih vide - na televizijskom ekranu! A kako devojčice reaguju kada vide mamu ili tatu dok su na radnom mestu, otkrio je tata Željko.

Željko i Jovana Joksimović sa decom, Kostom, Srnom i Anom; Foto: Dragana Udovičić

On kaže da su bliznakinje Ana i Srna i te kako svesne prisustva roditelja na televiziji, te da su podeljene u reakcijama. Naime, Ana je očito mamina mezimica, dok je Srna prava tatina ćerka.

Srna je malo više svesna, dok Ana reaguje na mamu. Napravio sam im špicu za 'Jutarnji program' i, čim krene muzika, Ana, šta god da radi, ostavi i kaže: "Mama". Znači ona ima muzičku asocijaciju da će posle špice videti mamu i to mi se sviđa. A Srna reaguje na mene", iskren je bio Joksimović.